Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka danas je podržala, kako su naveli „opravdane proteste revoltiranih građana Sandžaka protiv najviših državnih organa Srbije zbog maćehinskog odnosa prema zdravlju ljudi u Sandžaku“.

Oni su ocenili da su predsednica Vlade Srbije i ministar zdravlja, Ana Brnabić i Zlatibor Ločar, danas došli u Sandžak bez ikakve konkretne pomoći obolelim licima čiji su životi ugroženi i bez ikakvog rešenja za zaštitu ostalih građana od aktuelne pandemije.

„Pored toga, građanima Sandžaka koji su s pravom očekivali pomoć države, srpska predsednica Vlade i ministar zdravlja u svojim obraćanjima, na drzak i neprimeren način poručili su da su sami krivi za nastalo stanje i njihove zahteve i očekivanja nazvali politizacijom“, naveo je SDA.

Ta stranka je navela da su po ustaljenoj praksi predstavnici režima došli dan uoči ponavljanja izbora koji su poništeni zbog dokazane krađe glasova, „nameštanja i drugih neregularnosti od strane vladajućeg režima“, koje su konstatovali međunarodni posmatrači.

SDA Sandžaka zahtevala je od svih državnih organa Srbije da prestanu sa zloupotrebom i politizacijom zdravstvene krize na štetu građana Sandžaka, a na sve građane koji izlaze na ponovljene izbore apelovali su da prvenstveno vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih ljudi, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-441-od-25-juna/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Bobby
    1. јул 2020. 08:39

    Проблем у овој држави никада није био када Суљо "лапрда", међутим, када се догоди да је од тог "лапрдања" ипак нешто и истина, е онда је то велики проблем. А ова власт је управо до тога успела да дође.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.