“Držao je nogu na mojim leđima i udarao me po glavi”: Bivša žena Džonija Depa pred sudom

0
Beta - AP Photo/Frank Augstein

Glumica Amber Herd optužila je danas pred sudom bivšeg muža Džonija Depa da ju je zlostavljao i fizički i psihički i da je tokom njihove burne veze više puta strahovala za život.

Prvog dana njenog svedočenja pred sudom u Londonu, u procesu po tužbi Depa protiv britanskog tabloida San (The Sun) zbog članka iz aprila 2018. u kojem je označen kao neko ko “tuče suprugu”, Herd je negirala optužbe da je bila teško zavisna od narkotika i alkohola, kao i da ga je kontrolisala i zlostavljala.

“Nikada nisam bila nasilna prema njemu. Kada bih osetila da mi je život ugrožen, pokušavala sam da se odbranim”, kazala je 34-godišnja američka glumica.

Dep (57), koji je zbog spornog članka tužio izdavača lista San, Njuz grup njuzpejpers, i izvršnog direktora tabloida Dena Vutona, negira da je ikada zlostavljao Herd.

On je danas bio u sudu i slušao svedočenje bivše supruge koje bi trebalo da traje tri dana.

Između ostalog, Herd je opisala incident iz januara 2015. godine u hotelskoj sobi u Tokiju oko predbračnog sporazuma.

“Bila je svađa u hotelskoj sobi u Tokiju koja je rezultirala time da je Džoni držao nogu na mojim leđima i udarao me po glavi”, kazala je Herd.

U pisanom svedočenju objavljenom kada je sela na stolicu za svedoke, navela je da su “neki incidenti bili toliko teški” da se plašila da će je Dep ubiti, “bilo namerno ili usled gubljenja kontrole nad sobom”.

Dodala je da joj je Dep “mnogo puta eksplicitno pretio da će je ubiti, naročito u kasnijoj fazi veze” i da je za svoje postupke kasnije krivio “samoniklu treću stranu” koju je nazivao “čudovište”.

Glumica je rekla da je Dep “veoma dobar u manipulisanju ljudima”.

U pisanom svedočenju je navela i da se Dep “često nije sećao šta je uradio” zbog količine alkohola i droga koju je uzeo i da se ponašao kao da se ništa nije dogodilo.

Herd je bila prisutna tokom celog dosadašnjeg suđenja koje je trajalo devet dana. Dep je svedočio pet dana, a ostalo vreme svedoci koji su branili njegovu verziju događaja.

Dep je tokom svedočenja optužio Herd da ga je nokautirala tokom svađe pri kraju braka, posle proslave njenog 30. rođendana, nekoliko sati nakon što je saznao da su ga bivši menadžeri oštetili za više stotina miliona dolara.

Dep i Herd su se upoznali 2009. godine na snimanju filma “Dnevnik ruma” koji je premijerno prikazan 2011. godine. Venčali su se u Los Andjelesu u februaru 2015. Herd je podnela sledeće godine zahtev za razvod koji je zaključen 2017. godine.

List San zasniva odbranu na 14 optužbi za nasilje koje je Herd iznela izmedju 2013. i 2016. godine.

(Beta)