“Drzak, legenda zafrkancije i gospodar roštilja”; “Neću zaboraviti njegov zarazni avanturizam i nestašan smisao za humor”: Kako su prinčevi Vilijam i Hari odali počast svom dedi, princu Filipu…

0
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Prin Vilijam i princ Hari odali su počast svom dedi, princu Filipu.

U odvojenim izjavama princ Vilijam ga je opisao kao „izvanrednog čoveka“, dok je princ Hari rekao da je „čovek od, časti i da je bio jako duhovit“, preneo je BBC.

„Nedostajaće mi moj deda, ali znam da bi on želeo da nastavimo sa poslom“, dodao je Vilijam.

Princ Filip preminuo je u zamku Vindsor u petak u svojoj 100. godini.

Princ Vilijam je izjavio i da je “vek života njegovog dede definisan služenjem”.

“Našoj zemlji i Komonveltu, supruzi i kraljici i našoj porodici“, rekao je princ Vilijam.

„Osećam se srećno što nisam imao samo njegov primer koji me vodi kroz život, već i njegovo postojano prisustvo u mom životu – i kroz lepe trenutke, ali i kroz najteže dane. Uvek ću biti zahvalan što je moja supruga imala toliko godina da upozna mog dedu i oseti dobrotu koju joj je on pokazao. Nikada neću uzimati zdravo za gotovo posebne uspomene koje će moja deca uvek imati na svog pradedu, koji je dolazio po njih u svojoj kočiji i uverio ih u njegov zarazni osećaj za avanturu, kao i njegov nestašni smisao za humor”, rekao je princ Vilijam.

Dodao je da će on i njegova supruga „nastaviti da rade ono što je deda želeo i da će nastaviti da podržavaju kraljicu u godinama koje dolaze“.

Odajući počast svom dedi, princ Hari je rekao da je njegov deda “bio autentičan, oštrouman i da je mogao da zadrži pažnju bilo koje sobe zbog svog šarma”.

“Ostaće upamćen i kao odlikovani vojnik, princ i vojvoda. Ali meni je, kao i mnogima od vas koji ste izgubili voljenog baku i deku, bio moj deda – gospodar roštilja, legenda zafrkancije i drzak do kraja.“