Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević prilikom otvaranja Konzularne kancelarije Republike Srbije u Drvaru, izjavo je da će Drvar u perspektivi biti srpski grad, „kao što je uvek i bio“.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović izjavio je na otvaranju Konzularne kancelarije Srbije u Drvaru da je prisustvo Srbije u toj opštini BiH najdirektnija veza i spona matice sa srpskim narodom koji živi na tim prostorima.

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla je da je otvaranje Kancelarije konzulata Srbije u Drvaru još jedan od dokaza da je ostanak i opstanak srpskog naroda na ovom prostoru zagarantovan i dodala da je ponosna što je Drvar kao najzapadnija i najbrojnija srpska povratnička opština od danas i zvanično mjesto okupljanja srpskog naroda.

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić komentarisao je izjavu ambasadora Srbije da je Drvar uvek bio srpski grad.

Ocenivši da je njegov istup nediplomatski i uz opasku da Drvar nikada neće biti srpski grad.

„Drvar je partizanski i oduvek je bio bosanski grad. Uvek će to i biti, uprkos željama i pretenzijama Srbije na BiH, koje su se zadnjih decenija manifestovale kroz najveći oblik tragedije po BiH i njene građane. Nadam se da će se ambasador Srbije ubuduće uzdržati od srbiziranja bosanskohercegovačkih gradova. U ovoj državi ima mesta za sve, ali nema mesta za bilo čiji etnički ekskluzivitet“, poručio je Komšić.


Komentara

 1. dule
  17. aprila 2019. 12:01

  Kako pa to Drvar nema pravo na etnički ekskluzivitet kad je oduvek bio 100% srpski grad.

  1. analitičar
   19. aprila 2019. 11:16

   Prema dejtonskom sporazumu Drvar iako etnički 90 posto srpski je pripao Bošnjacima tj. Federaciji BiH, a npr Srebrenica u kojoj su prevladavali Bošnjaci pripala je Republici Srpskoj. Nelogično ali tako je to kad se Sloba sa flašom viskija u ruci pogadjao u Dejtonu.

 2. Тодор
  17. aprila 2019. 16:40

  Глупи и покварени Комшић, нема шта друго да ради па ''лупа ко Максим по дивизији''. Какав босански, а поготову какав партизански град? Према попису из 1991. године у општини Дрвара је живјело 97,27% Срба, 0,19% Муслимана, 0,20% Хрвата, 2,09% Југословена и 0,24% осталих.

 3. Pera Bandera
  17. aprila 2019. 23:16

  Nije Komšić glup nego pokvaren. Njega ne vole ni njegovi!

 4. Živko
  18. aprila 2019. 04:36

  Evo iz Drvara sam , tu živim,i moram razočarati nacionaliste,svih boja! Naime,apsalutno me ne interesuje taj Komšić,ali još manje sam radostan Vučićevim izaslanicima,jer koga su oni branili tu Srba nema! I sva pomoć koju je oteo od naroda u Srbiji,pa "častio" srbske krajeve ovih prostora od milion eura narod,običan narod nije video!? Ti likovi su nas i doveli u gubitničku poziciju "braneći nas",tako da nećemo biti sretni ako nastavite da nas branite,jer mi više nemamo gde bežati!

 5. Miki
  18. aprila 2019. 08:17

  Pa ima li uopste Srba u Drvaru, koliko ja vidim svi su u ili u Banjaluci ili u Beogradu po drzavnim institucijama ili direktorskim pozicijama :D

 6. Душан
  18. aprila 2019. 08:51

  Комшићу, можда је крајње време да престанеш да говориш из своје главе јер јој очигледно недостаје материјала (читај знања). Својим незнањем Србе не можеш остамотити већ само и искључиво своју породицу. А та неколицина вазала који те прате да се неизгубиш, можда ће боље проћи у животу ако пронађу нови посао.

 7. Stari Milorad
  18. aprila 2019. 21:05

  Mislim da je najbolje da Dodik pita Dragana Čovića: čiji je Drvar? I da nam njih dvojica, pred kamerama to kažu!

 8. CG
  19. aprila 2019. 07:07

  U pravu je Komsic. To sto zivi veci a srba tj pravoslavaca ne znaci da je srpski vec Bosanski. Srpski su u srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.