“Drvar će biti srpski, kao što je uvek i bio”; “Ne, Drvar je partizanski…”

9

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević prilikom otvaranja Konzularne kancelarije Republike Srbije u Drvaru, izjavo je da će Drvar u perspektivi biti srpski grad, “kao što je uvek i bio”.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović izjavio je na otvaranju Konzularne kancelarije Srbije u Drvaru da je prisustvo Srbije u toj opštini BiH najdirektnija veza i spona matice sa srpskim narodom koji živi na tim prostorima.

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla je da je otvaranje Kancelarije konzulata Srbije u Drvaru još jedan od dokaza da je ostanak i opstanak srpskog naroda na ovom prostoru zagarantovan i dodala da je ponosna što je Drvar kao najzapadnija i najbrojnija srpska povratnička opština od danas i zvanično mjesto okupljanja srpskog naroda.

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić komentarisao je izjavu ambasadora Srbije da je Drvar uvek bio srpski grad.

Ocenivši da je njegov istup nediplomatski i uz opasku da Drvar nikada neće biti srpski grad.

“Drvar je partizanski i oduvek je bio bosanski grad. Uvek će to i biti, uprkos željama i pretenzijama Srbije na BiH, koje su se zadnjih decenija manifestovale kroz najveći oblik tragedije po BiH i njene građane. Nadam se da će se ambasador Srbije ubuduće uzdržati od srbiziranja bosanskohercegovačkih gradova. U ovoj državi ima mesta za sve, ali nema mesta za bilo čiji etnički ekskluzivitet”, poručio je Komšić.


9 KOMENTARA

  1. U pravu je Komsic. To sto zivi veci a srba tj pravoslavaca ne znaci da je srpski vec Bosanski. Srpski su u srbiji.

  2. Mislim da je najbolje da Dodik pita Dragana Čovića: čiji je Drvar? I da nam njih dvojica, pred kamerama to kažu!

  3. Комшићу, можда је крајње време да престанеш да говориш из своје главе јер јој очигледно недостаје материјала (читај знања).
    Својим незнањем Србе не можеш остамотити већ само и искључиво своју породицу. А та неколицина вазала који те прате да се неизгубиш, можда ће боље проћи у животу ако пронађу нови посао.

  4. Pa ima li uopste Srba u Drvaru, koliko ja vidim svi su u ili u Banjaluci ili u Beogradu po drzavnim institucijama ili direktorskim pozicijama 😀

  5. Evo iz Drvara sam , tu živim,i moram razočarati nacionaliste,svih boja! Naime,apsalutno me ne interesuje taj Komšić,ali još manje sam radostan Vučićevim izaslanicima,jer koga su oni branili tu Srba nema! I sva pomoć koju je oteo od naroda u Srbiji,pa “častio” srbske krajeve ovih prostora od milion eura narod,običan narod nije video!? Ti likovi su nas i doveli u gubitničku poziciju “braneći nas”,tako da nećemo biti sretni ako nastavite da nas branite,jer mi više nemamo gde bežati!

  6. Глупи и покварени Комшић, нема шта друго да ради па ”лупа ко Максим по дивизији”. Какав босански, а поготову какав партизански град? Према попису из 1991. године у општини Дрвара је живјело 97,27% Срба, 0,19% Муслимана, 0,20% Хрвата, 2,09% Југословена и 0,24% осталих.

    • Prema dejtonskom sporazumu Drvar iako etnički 90 posto srpski je pripao Bošnjacima tj. Federaciji BiH, a npr Srebrenica u kojoj su prevladavali Bošnjaci pripala je Republici Srpskoj. Nelogično ali tako je to kad se Sloba sa flašom viskija u ruci pogadjao u Dejtonu.

Comments are closed.