Društvo za ulepšavanje Vračara se pridružuje zahtevu građana iz Katanićeve i ostalih ulica, upućenom gradskom sekretaru za saobraćaj Dušanu Rafailoviću, o vraćanju oduezetih parking mesta na raspolaganje građanima, navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Kako se navodi u saopštenju, „prema saznanjima građana, 18. marta 2020. godine doneto je rešenje o vraćanju svih parking mesta za potrebe zonskog parkiranja (osim pet koja ostaju rezervisana za potrebe Suda, što građani smatraju razumnim rešenjem, s obzirom na to da se u okviru parcele na kojoj je Sud već nalazi oko 49 parking mesta)“.

„U tom pravcu su svojevremeno i uočene aktivnosti nadležnih gradskih službi, ali su započete radnje na vraćanju parking mesta već istog dana zaustavljene).

Građani traže od gradskog sekretara obaveštenje o tome u kom će roku doneto rešenje biti u potpunosti sprovedeno. U suprotnom, građani prete radikalizacijom protesta na ulici i u medijima.

Društvo za ulepšavanje Vračara podržava opravdane zahteve građana i zahteva od nadležnih gradskih službi da preduzmu hitne mere na sprovođenju već donetog rešenja radi zaštite postojećih prava građana u pogledu parkiranja“, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.