Drugi upisni rok za studiranje po novim programima na Građevinskom fakultetu

    0

    Budući studenti koji žele da se upišu na Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu mogu da podnesu prijave 2. i 3. septembra 2021. i tako steknu šansu za studiranje o trošku države ili uz samofinansiranje. U godini velikog jubileja – obeležavanju 175 godina rada, Građevinski fakultet upisuje generaciju budućih inženjera koji će studirati po novim studijskim programima sa tri godine za osnovne i dve godine za master akademske studije. Pored postojećih, uveden je i novi studijski program – Geoinformatika. Ovim izmenama, uz promene nastavnih planova, način studiranja dodatno se prilagođava studentima, ali i savremenim zahtevima tržišta rada.


    U drugom upisnom roku obezbeđeno je 79 mesta na smerovima Građevinarstvo, Geodezija i Geoinformatika od kojih je 21 na teret budžeta Srbije, a 58 za samofinansirajuće studente.

    Pored odlične osnove za nastavak studija, novi programi omogućavaju studentima da već nakon trogodišnjih osnovnih studija počnu da rade. Drugima će povećati mobilnost, omogućiti prelaz sa građevinskih fakulteta iz Srbije i okruženja u Beograd, studijski boravak ili nastavak studija na nekom od prestižnih evropskih fakulteta koji koriste istu formu studija: tri godine za osnovne i dve za master studije– kaže dekan Kuzmanović.


    Prijemni ispit iz matematike biće održan u ponedeljak 6. septembra. Sve informacije mogu se naći i na sajtu Fakulteta.