Druga Corporate Innovation Conference u Srbiji uspešno završila “Potragu za novim poslovnim modelima”

  0

  Konferencija posvećena korporativnim inovacijama u Srbiji, koju po drugi put organizuje ICT Hub, okupila je preko 350 učesnika sa željom da predstavi načine na koje kompanije mogu da (p)ostanu konkurentne na tržištu i dođu do novih izvora prihoda, pružila je i globalni osvrt na temu korporativnih inovacija, ali i predstavila primere kompanija koje uspešno uvode inovacije u Srbiji i okruženju.

  Otvarajući konferenciju, Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Hub-a, izjavio je: “Kompanije koje budu opstajale u budućnosti, opstajaće prevashodno zato što će razumeti načine na koje treba da rukovode inovacijama, da raspolažu resursima – materijalnim i nematerijalnim – i da primenjuju aktuelne inovacione prakse. Isto tako, veoma je važno da imaju zacrtan cilj i viziju, jer će samo potpuna posvećenost tom cilju obezbediti dovoljno jak motiv za neprekidnu borbu na tržištu i stvarati stalnu potrebu za usavršavanjem i osavremenjivanjem poslovnog modela.”

  Učesnici konferencije imali su priliku da čuju na koji način se inovacije mogu transformisati u merljive poslovne rezultate, kao i da se iz prve ruke upoznaju sa najnovijim poslovnim trendovima na tržištu. Svoje viđenje o različitim izazovima poslovanja i potrebi za prilagođavanjem brzim promenama na tržištu, dali su eksperti Filip Horvat, Manu Volens, Afonso Rebelo De Susa i drugi. 

  Takođe, posetioci konferencije su se u okviru EXPO zone upoznali sa radom nekih od najuspešnijih srpskih startap kompanija i uživo videli hardverske i softverske inovacije koje su ovi startapi razvili i na kojima i dalje rade.

  “Drago nam je što smo deo konferencije koja zagovara konstantno razvijanje i usavršavanje našeg tržišta. Našu kompaniju je pokrenulo dvoje mladih inženjera iz Kraljeva koji su primetili veliki problem u reciklaži ambalažnog otpada. Osmislili smo proizvod koji će pomoći u rešavanju problema naših sugrađana, a već i izvozimo u devet zemalja i jedna smo od prvih domaćih startap kompanija koje su ušle na afričko tržište”, izjavio je Nemanja Janić, osnivač startapa Solagro.

  Corporate Innovation Conference organizuje ICT Hub, pod pokroviteljstvom Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).