“Drug Putin stalno diže svoj ideološki, politički i profesionalni nivo”: KGB, novi tajni dokumenti i život ruskog predsednika pre politike

1
Foto: Profimedia

Dokumenti KGB-a objavljeni u Rusiji opisuju sadašnjeg predsednika Rusije Vladimira Putina na početku njegove karijere kao “savesnog i disciplinovanog” špijuna, prenosi N1.

“Drug Putin.. stalno diže svoj ideološki, politički i profesionalni nivo”, navodi se u dokumentu od jedne stranice, koji je predat ruskim medijima.

Mladom Putinu su nadređeni u tajnoj službi čestitali i na “dobro organizovanom radu i rezultatima”, piše u dokumentu.

Putin je od sredine sedamdesetih godina prošlog veka radio za tajnu sovjetsku službu. Službovao je u Drezdenu, tadašnjoj istočnoj Nemačkoj, od 1985. do 1990, periodu kada se sovjetska moć urušavala.

Ruski predsednik se u Kremlju okružio brojnim bivšim pripadnicima tajne službe, a FSB, naslednik KGB-a, je ostao moćna agencija.

Putinov dosije iz KGB-a deo je izložbe u Crentralnom arhivu istorijskih i političkih dokumenata u Sankt Petersburgu. Na izložbi su prikazani i drugi dokumenti sa kojih je skinuta oznaka tajnosti.

1 KOMENTAR

  1. Kad čovek sve, sve sagleda; čitavu planetu; jako je teško vladati sa neobrazovanim narodom; prvo što bih uradila je da narod dovedem na nivo da shvate, ali zaista, moje postupke.
    Onda ima smisla i agitovanje i referendum; onda narod zaista odlučuje!

Comments are closed.