“Dritanu Abazoviću je ugrožena bezbednost od strane jednog kriminalnog klana”

0
Foto: Printscreen Youtube / Crno na bijelo

(Beta) – Funkcioner Gradjanskog pokreta URA Zoran Mikić je kazao da taj pokret ima informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera tog crnogorskog pokreta Dritana Abazovića i život njegove porodice.

On je na konferenciji za medije u Podgorici rekao da je Pokret tražio od Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) procenu bezbednosti Abazovića.

“Informacije koje mi posedujemo je da se radi o regionalnom kriminalnom klanu koji svoje akrivnosti obavlja širom Crne Gore, a u sve to je uključen jedan državljanin Crne Gore, koji nije rezident zemlje”, objasnio je Mikić.

Rekao je da ne žele nikoga da optuže, niti da “crtaju metu”, ali, kako je naveo, imaju obavezu da sa javnošću podele infomracije koje su dobili, kao što državni organi imaju obavezu da ove informacije provere.

Mikić je kazao da će ukoliko se Abazoviću ili njegovoj porodici nešto desi, direktno odgovoran biti Veselin Veljović.

Ponovio je da se ne radi o crnogorskim klanovima, već o regionalnom kriminalnom klanu. 

Vest da je Abazoviću ugrožena bezbednost objavile su jutros podgoričke “Vijesti”.

Tom listu je iz Uprave policije saopšteno da će preduzeti opsežne mere da utvrde da li Abazovića planira da ugrozi jedan od šefova jednog regionalnog kriminalnog klana.

“Na osnovu svih raspoloživih informacija, operativnih i terenskih provera, Uprava policije ne raspolaže podacima da je bezbednost Dritana Abazovića ugrožena, kao ni članovima njegove porodice, niti da mu je ugrožena imovina”, saopšteno je iz policije.

Od četiri glasa URA zavisi formiranje nove vlade Crne Gore nakon što je 30. avgusta Demokratska partija socijalista izgubila izbore nakon 30 godina vladavine.

Abazović bi trebalo da bude potpredsednik nove vlade zadužen za koordinaciju svih službi bezbednosti.