“Dritan je i sam svestan da je omogućio velikosrpskom nacionalizmu da ruši Crnu Goru”: Stranka Mila Đukanovića oštro napala potrepdsednika crnogorske vlade

0
Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

“Dritan Abazović je prevario biračko telo i omogućio velikosrpskom nacionalizmu da ruši Crnu Goru”, poručila je Demokratska partija socijalista, stranka predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, u saopštenju koje su preneli podgorički mediji.

Iz te partije su poručili da su “razumljive nervozne reakcije Abazovića, poput one kada, u maniru tužioca i sudije, piše presude i izriče optužbe, spočitavajući DPS-u neka saučesništva“.

Kako su naveli, za takve i slične, učestale ispade potpredsednika Vlade ima opravdanja, jer je evidentna konfuzija koja prouzrokuje njegovu političku dezorijentaciju.

“Verujemo da je i sam, uprkos euforiji, lažnom optimizmu i iskrenom populizmu, posle svih događaja, ipak svestan je da je prevario biračko telo i da je baš on taj koji je omogućio velikosrpskom nacionalizmu da ruši Crnu Goru”, kaže se u saopštenju.

U DPS-u smatraju da se približava dan kada će se Abazović suočiti sa kaznom biračkog tela “URA”, zato što je njihovim glasovima rušio Crnu Goru.

“U isto vreme, velikosrpsko biračko telo, oličeno u njegovim koalicionim partnerima, Demokratskom frontu, već ga opominje šta mu spremaju oni, ali i Vučićevi ‘nezavisni’ mediji, ako pokuša da solira, kao u slučaju Srebrenice i nepoverenja Leposaviću”, kaže se u saopštenju.

Ocenjuje se da je položaj potpredsednika Vlade nezavidan, jer se “sedenje na dve stolice obično završi padom sa obe”.

“Šta god da uradi, koliko god spinova da nabaci, ne gine mu kazna birača na izborima, što će biti vidljivo već za mesec na Cetinju”, poručili su iz DPS-a.