Dritan Abazović: “Ova vlada je odradila svoj mandat do kraja, neko će reći dobro, neko loše. Ja sam zadovoljan…”

0
EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović izjavio je da očekuje pad Vlade danas u parlamentu.

“Ova Vlada je odradila mandat do kraja, neko će reći dobro, neko loše. Ja sam zadovoljan. Važno je da građani vide da su promjene moguće”, kazao je Abazović novinarima u Skupštini, a prenose podgoričke Vijesti.

Abazović je rekao i da neće iznositi ružne reči na račun premijera Zdravka Krivokapića.

Danas nije prošao predlog o skraćenju mandata parlamentu, što je bila Krivokapićeva inicijativa, tako da je sve očiglednije da će Abazovića inicijativa za izglasavanje nepoverenja vladi imati većinu.

Abazović je rekao da će, u slučaju smene Vlade, razgovarati sa parlamentarnom većinom. Kazao je da su već obavili niz razgovora. “Ako nema rešenja, onda izbori”, dodao je.

“Bilo bi krajnje neracionalno prema građanima da sada razgovori traju, mora se zato što prije nova vlada formirati”, rekao je on.

Abazović kaže da bi mandatar bi mogao biti bilo ko ko obezbedi 41 glas podrške u parlamentu. “Ostajem pri tome da smo spremni da idemo u opoziciju”, naveo je Abazović.

Na pitanje da li vidi sebe kao premijera, odgovorio je da je jako rano i da bi bilo neodgovorno da o tome govori. Rekao je da ne očekuje proteste i da je mnogo više novinara ispred Skupštine nego onih koji protestuju.

“Situacija je redovna”, kazao je Abazovič i zahvalio premijeru i predsedniku Skupštine Aleksi Bečiću, koji su juče pozvali građane da se ne okupljaju.

Na dnevnom redu današnje vanredne sjednice Skupštine je inicijativa za glasanje o nepoverenju Vladi. Za smenu Vlade izvjesno je da će glasati najmanje 44 poslanika opozicije i vladajuće koalicije “Crno na bijelo” (GP URA i CIVIS) – tri više nego što je potrebno da bi Krivokapićev kabinet pao.