Dritan Abazović: Iza svake priče Mila Đukanovića o patriotizmu kriju se tajni računi

0
Printscreen/YouTube/N1

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović poručio je večeras da je crnogorska policija spremna za istragu o navodnim ilegalnim aktivnostima predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i njegovog sina Blaža. Abazović je naveo i da građani sami procene da li je za to spremno tužilaštvo.

Abazović je svom Tviter nalogu čestitao organizaciji Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i međunarodnim istraživačima.

„Da mu je stalo do ugleda Crne Gore, odstupio bi sa funkcije istog trena. Iza svake njegove priče o patriotizmu kriju se tajni računi“, napisao je Abazović.

Kabinet predsednika Crne Gore ranije je naveo da je ovo “najnovija predstava za javnost NVO MANS pod nazivom “Pandora papiri”” i da je reč “samo o još jednom u nizu pokušaja diskreditacije Predsednika Crne Gore i članova njegove porodice, na čemu MANS uzaludno radi godinama”.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) otkrila je tajne poslove Mila i Blaža Đukanovića u okviru globalne istrage o offshore kompanijama pod nazivom “Pandorini papiri” čije objavljivanje počinje večeras, a koju je Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara vodio u saradnji sa partnerima iz 117 zemalja.

Milo i Blažo Đukanović su 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara,  objavljeno je na sajtu Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).