(Beta) – U Češkoj je zabeležen dramatičan rast novih slučajeva zaraze virusom korona sa 8.618 pozitivnih, što je za 3.000 više nego prethodnog dana, dok je 25 ljudi preminulo i broj žrtava pandemije kovida 19 povećan je na 905, novi su podaci češkog Ministarstva zdravlja.

Manje dramatično porastao je broj pacijenata u bolnicama na 1.893 od čega je u teškom stanju 412 njih, prenelo je ministarstvo podatke prikupljene do danas.

Tokom sedmice četiri puta je bio oboren crni rekord potvrdjenih novozaraženih za jedan dan a u sredu i četvrtak prešao je preko granice od 5.000 novih slučajeva.

Nekontrolisano bez odredjenih žarišta virus korona se prema podacima Ministarstva zdravlja širi u pet od 14 regiona Češke.

Od početka pandemije u proleće u Češkoj je virusom korona zaraženo 109.374 uglavnom bez simptoma ili sa blagim simptomima, a aktivnih slučajeva je trenutno 56.763.

Od petka i ponedeljka na snagu su stupile ili stupaju pooštrene mere koje treba da svedu na minimum okupljanje Čeha u slobodno vreme.

Češka je po brzini širenja virusa korona i broju novozraženih u protekle dve sedmice najgora u Evropi i pretekla je Španiju.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-455-od-8-oktobra/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.