Dragomir Karić: “Mira Marković će biti kremirana u Rusiji i sahranjena u Srbiji”

0
Foto: Printscreen

Dragomir Karić, poslanik Pokreta snaga Srbije i poslednja osoba iz Srbije koja je videla Miru Marković pre nedelju dana, rekao je za Kurir da će supruga bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, sigurno biti sahranjena u Srbiji.

Karić tvrdi da će Markovićeva, koja je juče preminula u 77. godini u moskovskoj bolnici, gde je lečena mesec dana, prethodno biti kremirana u ruskoj prestonici.

“Mira Marković će biti sahranjena u Srbiji, 100 odsto. Najverovatnije u Požarevcu. Ali će prethodno biti kremirana u Moskvi. To je bila njena želja. Nije Marko išao u konzulat, ali je naše diplomatsko predstavništvo obavešteno, razgovarali su telefonom. U kontaktu sam sa Markom, jutros je išao u bolnicu na prepoznavanje, identifikaciju. Mirina smrt je za njega šok. Nije ništa nagoveštavalo da će da umre. Pre desetak dana sam je video. Imala je dve operacije i oporavak je dobro tekao, ali je onda dobila upalu pluća i sve se zakomplikovalo, pala je u komu. Uprkos svemu, Marko se dobro drži, jak je, pravi sin. Preuzeo je sve na sebe, a ovde ćemo mi i iz SPS biti tu za svu neophodnu organizaciju”, rekao je Karić za Kurir.

Za sada je, kako je rekao, nepoznanica datum sahrane, koji zavisi od administracije dve države.


POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime