Vlada Janković Džet, mitska figura domaćeg rokenrola, u intervjuu za novi Nedeljnik je ispričao i kako je učestvovao u kultnom filmu „Kad budem mrtav i beo“ koji je na neki način lansirao Dragana Nikolića.

Poznavali su se, kaže, iz detinjstva, pošto je Vlada Čuburac, a Gaga Nikolić je sa Krsta.

„Jednom sam se naljutio na njega kada nam se drugar Nikola požalio da su ga na nekom pokeru prevarili Dragan i još neko iz te njihove ekipe. To me je strašno iznerviralo. Nešto kasnije, svirali smo, Crni biseri, na Tehnološkom fakultetu. Dolazi na svirku Dragan Nikolić sa nekim ljudima. Prilazi mi: ‘Ej Džete, tu je režiser Žika Pavlović, hoće da razgovara sa tobom.’ Kad smo završili prvi deo, dođe do mene Žika Pavlović i kaže da snimaju film. Treba im duža sekvenca, neka scena sa takmičenja za izbor pevača…“, priča Vlada Džet.

Sutradan je došao Žika, ali i Dragan.

„Ispadne da Dragan treba da peva u toj sceni. Kažem da on nema pojma sa pevanjem, ali Žika mi objasni: ‘Nema veze.’ I mi nađemo još neke pevače: Slobu Konjovića i Peđu d Boja. Trebalo je da sa Draganom spremimo pesmu ‘Pred svaki izlazak u grad’, ali on nije mogao da se sastavi sa pevanjem. Nema šanse. Hteli smo da ga bijemo, jer ne može ni da počne. Tri dana smo radili i na kraju dođemo da snimamo u Fontani na Novom Beogradu. I odsviramo sve što je trebalo. Dođe premijera filma, a Žika Pavlović stavi u film najgoru verziju pesme jer je njemu za film trebalo da zvuči neispeglano.
U početku je nas, ljude iz benda, to pogodilo, ali kasnije smo shvatili da smo učestvovali u antologijskom filmu. Posle smo Dragan i ja postali dobri prijatelji…“

Legendarni muzičar i radijski voditelj ispričao je i kako se našao na samom početku studentskih demonstracija 1968, zašto nije imao poverenja u Dragana Nikolića kao pevača, odgovorio da li je Radivoje Korać zaista prvi doneo Bitlse u Beograd, kako su nosili pesme na odobrenje Vuku Draškoviću…

NOVI NEDELJNIK NA KIOSCIMA JE OD ČETVRTKA 11. APRILA, DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.