Dr Tiodorović se naljutio u emisiji uživo: “Ustaću i otići, ako mi ne dozvolite da ispričam šta hoću. Imamo ozbiljnu situaciju, molim vas…”

3
Foto: Printscreen Nova S

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Branislav Tiodorović bio je gost “Jutra” na TV Prva kod Jovane Joksimović i Srđana Predojevića. Voditelji su razgovarali sa epidemiologom o novoj meri Kriznog štaba za povratnike iz inostranstva, ali je u jednom trenutku u studiju zavladala neprijatna atmosfera.

Kako prenosi Blic, u studiju su Srđan Predojević i Jovana Joksimović razgovarali sa novinarkama o putovanjima, a jedna od njih je pričala i o otkazivanju aranžmana i odlasku na letovanje. Tada se u program uključio Branislav Tiodorović.

“Baš veselo i prijatno, voleo bih da tako bude u našim bolnicama i kovid ambulantama, a neće biti. Pitajte naše kolege kako im je bilo u julu, pitajte i građane, a da ne govorim o porodicama umrlih,” rekao je Tiodorović.

Jovana Joksimović je rekla da lepo raspoloženje u studiju nije bilo znak neozbiljnosti, što Tiodorović nije prihvatio kao izgovor.

“Ustaću, i otići ću, ako mi ne dozvolite da ispričam šta hoću”, rekao je on.

“Ko kaže da odlaze u sigurne zemlje? Koja je to sigurna zemlja u Evropi? Kada je to Crna Gora ili Albanija bila sigurna, Hrvatska se promenila pre mesec dana… Molim vas, budimo ozbiljni, imamo vrlo ozbiljnu situaciju, nesigurno je u zemlji više nego ikada, i treba da se sačuvamo. Zašto su Englezi bežali iz Hrvatske, Austrijanci, Nemci? Opet mi Srbi ispadamo najpametniji narod, pa nemojte, molim vas”, rekao je Tiodorović.

On je istakao da je jasna poruka da se ne ide iz zemlje.

“Svako je mogao da uživa i u Srbiji. Mogu da razumem želju za odmorom, ali ponašajmo se odgovorno. Nisam siguran da svi prate ono što pričamo”, dodao je Tiodorović.

Govoreći o novoj meri Kriznog štaba prema kojoj će građani Srbije koji se do petka u 18 časova ne vrate u zemlju biti pod pojačanim zdravstvenim nadzorom, Tiodorović je rekao da je odluka zasnovana na epidemiološkoj situaciji i ekonomiji.

Građani će biti u obavezi da se u roku od 24 časa od dolaska u zemlju jave kovid ambulanti, a ova mera neće podrazumevati ograničenje slobode kretanja, već samo određenu dinamiku u javljanjima lekaru koji će pratiti zdravstveno stanje povratnika.

“Ako želimo da protok ljudi i robe teče, ako dolaze studenti ili poslovni ljudi, ne treba im zatvarati granice. Možda ćemo im uvesti obavezno javljanje. Postojaće mogućnost elektronskog popunjavanja upitnika, određivanja da li se neko dalje javlja u kovid ambulantu”, rekao je on, a opet se naljutio kada su ga zapitkivali o meri javljanja i nadzora, prenosi Blic.

“Sa splavova u Beogradu se nikome nismo javljali”, dodao je Tiodorović povišenim tonom.

“Mi smo na raspolaganju svakom građaninu koji se vraća, da sačuva svoju porodicu”, zaključio je Tiodorović.

3 KOMENTARA

  1. “Svako je mogao da uživa i u Srbiji. Mogu da razumem želju za odmorom, ali ponašajmo se odgovorno. Nisam siguran da svi prate ono što pričamo”, dodao je Tiodorović. У Србији и надаље, много више људи умире од болничких инфекција, чак и од ове бројке о умрлим од короне, али о њима Др Тиодоровић не жели да говори. Не жели, јер у том случају неко са друге стране белог мантила се не понаша одговорно, а и не коштају 1.000 евра/дан, па могу да умиру од болничке прљавштине, колико год, то није проблем. Класичан тип дрилованог дудука.

Comments are closed.