Dr Tiodorović: Previše smo se opustili, zadnja dva dana dobar deo građana ne poštuje mere. Videćemo rezultate uskoro…

2
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Epidemiolog Branislav Tiodorović smatra da su građani previše opustili i ocenjuje da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna, jer je koronavirus i dalje prisutan u društvu.

“Može se oceniti da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna zato što imamo prisustvo virusa i dalje i imamo lokalnu transmisiju, odnosno mogućnost da ljudi oboljevaju. Ocena da je virus oslabio je pogrešna”, rekao je Tiodorović za TV Pink, a prenosi Blic.

On je naveo da je virus samo manje prisutan, jer ima daleko manje osoba koje ga mogu širiti.

“U novom Kliničkom centru u Nišu imamo 738 slobodnih postelja i samo 13 pacijenata koji su pozitivni na koronavirus. U gerontološki centar je vrećano više od 70 osoba, a pokriva ih 44 radnika što je dobra vest”, rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, daleko je manje pozitivnih, a cilj je da se spusti ispred pet odsto, dok je procenat sada u Nišu 2,5 do 3,2 odsto.

“Želja nam je da nema pozitivnih 28 dana. Poslednja dva dana su pokazala da se dobar deo stanovništva ne ponaša odgovorno i ne poštuje predviđene mere. Previše smo se opustili, u narednih sedam do 10 dana ćemo videti rezultat”, rekao je Tiodrović.

Tiodorović je naveo da se sada Klinički centar u Nišu može pripremati za rad u normalnim uslovima.

“Žarište imamo samo u Leskovcu, iz “Jure” je 52 sa pozitivnim nalazom. Srećom, reč je o mlađim ljudima”, dodao je on i istakao da su maske obavezne, a rukavice samo u određenim situacija – u prodavnici i na pijaci.

2 KOMENTARA

  1. Pa kad po medijima Nestorović i slični neprekidno napamet pričaju kako je virus oslabio i razne druge nebuloze

Comments are closed.