Dr Tiodorović: Pogledajte Sloveniju, tamo Crni petak nije postojao, a nas će skupo koštati

1
Foto: Printscreen Nova S

(Beta) – Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da će krajem naredne sedmice ili od sredine decembra doći do postepenog smirivanja epidemiološke situacije.

On je za RTS izjavio da do Nove godine treba da dođe do uočljivijeg pada broja novozaraženih i da bi Srbija u 2021. godinu trebala da uđe “sa znatno boljom situacijom”.

“Za potpuno smirivanje situacije ipak je neophodna vakcina… A do proleća će morati da traju mere očuvanja (zdravstvenog) sistema”, rekao je Tiodorović.

On dodaje da će sa stanovišta popunjenosti kapaciteta i stope umiranja, sedmica pred nama biti teška, a najveću opasnost vidi u posledicama takozvanog “Crnog petka”, kada je veliki broj građana zbog popusta u prodavnicama stajao u redovima.

“Pogledajte zapad, pogledajte Sloveniju. Tamo Crni petak nije postojao. To ne predstavlja ni jedan promil što se ekonomske koristi tiče, a od neprocenjive je štete za organizovanosti zdravstvene službe i očuvanja zdravlja. U ovom trenutku je zdravlje najvažnije i po cenu ekonomije”, rekao je Tiodorović.

1 KOMENTAR

  1. Ma, neka ih košta! Meni je svaki petak crni petak. Nemam pare i ne kupujem ništa. Za one koji imaju pare, a nemaju mozga stvarno me nije briga.

Comments are closed.