Dr Stevanović: “Zabrinjava što pet do šest odsto hospitalizovanih pacijenata ima tešku kliničku. Dobro što broj pregleda i prijema u kovid bolnice više ne raste…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio da je broj pregleda i prijema kovid pacijenata u toj ustanovi na istom nivou kao prethodnih dana.

Međutim, prema njegovim rečima zabrinjava što pet do šest odsto hospitalizovanih pacijenata ima tešku kliničku sliku i odmah po prijemu zahteva mehaničku ventilaciju ili druge potpore kiseonika.

“To pokazuje da situacija još nije stabilna i da su još uvek teške kliničke slike u opticaju i da moramo i dalje da budemo spremni sa kapacitetima intezivnih nega za sva iznenađenja koja su moguća”, rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica, prenose mediji.

Ističe da je dobro što broj pregleda i prijema u kovid bolnice više ne raste, već je na istom nivou kao prethodnih dana i dodao da je sinoć u prijemno trijažnoj ambulanti KCS pregledano oko 65 pacijenata.

Kaže da je taj broj nešto manji nego ranijih dana, ali da je sa ostale prijemno trijažne ambulante u Beogradu broj pregleda i sinoć bio na istom nivou kao prethodnih večeri.

“Dobro je što imamo situaciju da je broj pacijenata koje možemo da otpustimo uravnotežen sa brojem pacijenata koje primamo, tako da su za sada kapaciteti dovoljni”, naveo je Stevanović.