Dr Stevanović: Moramo da se spremimo da će ovo trajati dugo, izgleda da virus neće prirodno iščeznuti…

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je za RTS da je u ovom trenutku nemoguće dati tačnu procenu koliko će situacija sa koronavirusom da traje.

“Moramo da se spremimo na to da će ovo trajati dugo, najverovatnije na osnovu svega što smo videli, virus neće prirodno iščeznuti. Dva načina kontrole su – da postoji efikasan lek a drugo je efikasna vakcina. To nije u naznaci za skoriju budućnost”, istakao je direktor Infektivne klinike.

Prema njegovim rečima, moramo da se spremimo da ćemo imati permanentno prisutan virus, da će kovid biti sa nama.

“Moramo da naučimo da zdravstveni radnici moraju da se prilagode da će raditi sa njim”, rekao je Stevanović.

Govoreći o početku školske godina na jesen, Stevanović kaže da je sada suviše daleko početak nove školske godine da bi mogao da da prognozu da li će se sesti u klupe.

“I mene lično zanima jer i ja imam dva đaka. Nadam se da će školska godina krenuti normalno, to zavisi od toga kako ćemo sprovoditi mere, to možemo ako radimo svi zajedno”, rekao je Stevanović.

2 KOMENTARA

  1. Hahahaha to li su ti ,,stručnjaci”? Virus malo slabi, malo jača, malo je opasan, malo nije, čas nestaje na vrućini, čas opstaje i na visokim temperaturama… Nije meni problematično što ,,struka” ne zna dovoljno o virusu, mada su za ovih nekoliko meseci nastali brojni naučni radovi o njemu… već što nisu u stanju da se informišu i nisu u stanju naučno da razmišljaju. Posle svega što su rekli, pa porekli, pa se vratili na prvi iskaz, ja više u njih poverenja nemam, isto kao što poverenja nemam u vlast. Samo čekam trenutak kada će SNS da svali svu krivicu na Krizni štab i da iskoristi te lekare tamo kao žrtvenu jagnjad. Ne smemo zaboraviti odgovornost vlasti, iako je razočarenje u lekare u KŠ veće. Pretpostavljdam da su bili obmanuti, pritisnuti, ucenjeni… ili nešto četvrto.

Comments are closed.