Dr Stevanović: Klinička slika kod većine sada zahteva bolničko lečenje, neki imaju masivne obostrane upale pluća…

14
Foto Screenshoot

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović izjavio je je da je u toku noći kroz prijemno-trijažnu ambulantu te ustanove prošlo 400 pacijenata i 200 u KBC Bežanijska kosa.

Stevanović je rekoa da među njima 130 pacijenata ima ozbiljne pneumonije koje zahtevaju bolnički tretman.

“Klinička slika može da bude lagana, ali kod većine sada koje pregledamo zahteva bolničko lečenje, a neki imaju masivne obostrane upale pluća što pokazuje sam broj prijema na intezivnu negu”, rekao je Stevanović, a prenela Nova.rs.

Od ponedeljka u sportskoj dvorani u Areni biće otvorena privremena kovid bolnica koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od koronavirusa, a od utorka Ortopedska klinika na Banjici biće vraćena u kovid sistem i biće ponovo kovid bolnica.

14 KOMENTARA

  1. Postoji li neko od novinara, ko bi istražio da li će Torlak praviti vakcine protiv Korone, kako je i planirano?

    • А шта би ту требало да се истражи ? Ако би Торлак почео да производи вакцине, то би значило да их неко други не би овде продавао, а онда ни парице не би ишле у неке џепове. Према томе, остаје у плановима, до даљег.

  2. Doktore jaesi li ispitao koliko je od tih OBOLELIH IZAŠLO NA IZBORE pre dve nedelje, sram te bilo ,to ne smeš ni da pomeneš .

    • Mi cemo shi na kraju u Lazu,pa bolje da naprave jednu ludaru u centru,jer ce tako lakse upravljati nama,idioti!!!

  3. A zašto lepo ne kažeš da samo takve i testirati, pa ispada da većini treba bolničko lečenje. A neke testirane sa lakom slikom (pevaljke, političari i sl.) računate u one koji ne zahtevaju hospitalizaciju!!

  4. Ovo vise nije virus kako se verovalo…zasto ne ukljuce obdukciju, ovo je posao za patologe, zato i nema ni jednog patologa, ovo je posao za patologe ne za virusologe, zasto u krizni stab nema patologa,ali nece namerno, otkrice da je trovanje, samo da se ustanovi kako? ovo nije pandemija, ovo je klasican genocid…u virusima nema mirovanja, i bakterije, to se leci.
    Sto se ne asocirate na bolesnike sa mnogo tezom klinickom slikom i uzmu svi brisevi i delovi organa za patologiju, ukljucite sve patologe po gradovima zbog uzoraka, ovo treba da bude stab sa patologom na celu.

Comments are closed.