Dr Stevanović: Kada u bolnicu za dan primite 118, a otpustite 7 pacijenata, onda znate koliko je teško…

0
Foto: Profimedia

Načelnik Кlinike za reanimaciju i anesteziologiju КBC “Dragiša Mišović”, profesor doktor Predrag Stevanović rekao je da niko nije mogao da očekuje da će ovaj talas epidemije biti ovoliko teži od prethodnog, prenosi RTS.

Beograd je juče zabeležio najveći broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije, registrovano ih je čak 1.144 slučajeva, a bolnički kapaciteti se ubrzan pune.

Doktor Predrag Stevanović kaže da se trenutno u “Mišoviću” leče 302 pacijenta, od toga 14 dece, 10 majki i jedna porodilja.

“Od juče od kada smo ušli u punom kapacitetu u kovid režim primili smo 118 pacijenata, uspeli smo samo sedam da otpustimo”, dodaje Stevanović.

Ukazao je da je u ovom talasu karakteristično da su to sada dosta teški pacijenti.

“Mi trenutno imamo 57 pacijenata u jedinici intenzivnog lečenja, od toga 33 na mašini za disanje. Nisu svi intubirani, ima ih na invazivnom i neinvazivnom obliku ventilacije, ali to samo govori koliko je teških pacijenata primljeno u КBC ‘Dragiša Mišović'”, ističe Stevanović.

Istakao je da niko nije mogao da očekuje da će ovaj talas biti ovoliko teži od prethodnog.

“Da li treba išta reći kada primite 118 pacijenata za jedan dan u bolnicu, jasno vam je onda koliko je to teško”, dodaje Stevanović.