Dr Radovanović: Zbog “Zadruge” da intervenišu zdravstvene službe i vlast. Pitajte Krizni štab zašto se prave ludi…

0
Foto Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Epidemilog Zoran Radovanović, komentarišući trenutno stanje u rijalitiju “Zadruga”, gde se u poslednja dva dana, kako piše Nova.rs, pojavilo više slučajeva simptoma visoke temperature kod učesnika, ocenio je da je trenutna situacija sa rijalitijem ozbiljna, i da bi zdravstvena služba, ali i vlast trebalo da intervenišu i odvedu učesnike ovog rijalitija na adekvatno lečenje, ukoliko se ustanovi da su pozitivni na koronu.

“To nije trebalo ni da funkcioniše u vreme kada su skupovi bili zabranjeni. Sada bi naravno, morala da interveniše zdravstvena služba, jedino što je to privilegovani korisnik “Pink”, i onda tu ne važe zakoni. Najbolje je da pitate Krizni štab zašto se prave ludi. Mi možemo samo da konstatujemo da to što se tamo radi nije normalno, kao i što se toleriše. Morala bi vlast hitno da interveniše”, kaže Radovanović.

Na pitanje da li sada može da se očekuje da virus bukne, i da se svi kolektivno zaraze, s obzirom na to da su u zatvorenom prostoru, on odgovora:

“To zavisi od toga da li su ih izolovali od ostalih, da li su to uopšte uradili, kakve mere tamo preduzimaju. Da li se vodi računa da ne budu jedno uz drugo, da ne kijaju i kašlju jedno drugom u lice. Znam da je ranije bilo i scena eksplicitnog sadržaja. Normalno bi bilo da se vidi šta je. Ništa ne možemo da znamo dok se ne urade testovi. Tu bi morala da se uradi prvo dijagnostika i da se vidi o čemu se radi, pogotovo ako imamo u vidu da su oni u stalnom kontaktu i svi zajedno tamo. Sigurno je da rizik postoji, ali mora da reaguje zdravstvena služba”, zaključuje doktor Radovanović.