Dr Radovanović: Više verujem u nove podatke od onih Vlade Srbije. Neke zabrane moraju da postoje…

1
Foto Đorđe Kojadinović

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je večeras da su bliži istini da je sklon da više veruje podacima o broju zaraženih i preminulih od koronavirusa koje je objavio BIRN od onih koje Vlada Srbije zvanično saopštava.

“Dužni smo građanstvu da ih iskreno i pošteno obaveštavamo o podacima… da oni na osnovu toga procenjuju (kako da se ponašaju), a neke zabrane moraju da postoje”, rekao je Radovanović u Utisku nedelje.

Radovanović je dodao da bi zaražavanje više članova vladajuće Srpske napredne stranke u proteklih nekoliko dana možda moglo imati “pozitivan uticaj na narod”, s obzirom da će možda početi disciplinovanije da se ponašaju.

Naveo je da izbori verovatno nisu mogli da budu odloženi usled kratkog roka, ali da je mesec i po dana pre njih moglo da se prepozna da je epidemiološka situacija nepovoljna i da ih treba odložiti za jesen.

Ocenio je i da iz ekonomskih razloga država ne može da uvede rigorozne mere, ali da je moguće očekivati neke dodatne restriktivne mere.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. U emisiji su bitne stvari objašnjene a koje redakcija namerno ignoriše. Podaci Birna su podaci bez obrađene medicinske dokumentacije. To je samo početna informacija koja se mora pažljivo proveriti i bez ovakve i unakrsne provere nevredi ništa ali je zgodna za političku manipulaciju. Vlada i štab LAŽU na čemu je bezočno insistirala Bečkovićka. “Profesor” se demaskirao i pretvoriose u zlobnog starca koji politički manipuliše jer se osetio povređen i uvređen što ga nisu pozvali u krizni štab i rešio da ruši sve a ponajviše svoje učenike i nauku u celini. Sam sebi puca u nogu. Kao Šajlok u Mletačkom trgovcu Šekspira koji bi zbog funte mesa ubio čoveka…

Comments are closed.