Dr Radovanović posle primanja treće doze: “Moj izbor je Fajzer”

0
Foto Đorđe Kojadinović

Epidemiolog Zoran Radovanović odlučio je da primi treću dozu vakcine protiv korone. On je rekao da se, posle kineske vakcine Sinofarm, sada odlučio da primi Fajzer.

Primanje treće doze omogućeno je od danas, a profesor Radovanović rešio je da to obavi u Zavodu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“. Nije mu stigao poziv i eUprave, pa je samostalno odlučio da ode na vakcinalni punkt.

„Nisam zažalio što sam svojevremeno primio Sinofarm. Bilo je važno što pre se zaštititi. To je mrtva vakcina i bilo je jasno da je njen učinak nešto slabiji od ovih modernijih. Ipak, bolje je bilo Sinofarm nego ništa. Prošlo je šest meseci od kada sam primio vakcinu. U međuvremenu se saznalo da je kod starijih znatno lošiji efekat. Kod kineskih vakcina se pokazalo i da nivo antitela opada brže nego od drugih. Bilo je razumno opredeliti li se za Fajzer ili Modernu. Moderne još nema, pa je moj izbor Fajzer“, kaže Radovanović.

On kaže da nakon primljene treće doze Fajzer vakcine ne oseća bilo kakve reakcije. Ipak, ne isključuje da će se on desiti nešto kasnije tokom dana ili sutra.

„Posle kineske nije bilo reakcija. Ta vakcina je najblaža, ali i zaštita je slabija. Ovde se očekuje malo jača reakcija, ali ta neželjena dejstva su prolazna“, kaže Radovanović za „Nova.rs“.