Dr Radovanović odgovorio predsedniku Vučiću: “Ne može Kon da bira kome će da ustupi tron, kao da je kralj spreman na abdikaciju…”

16
Foto Đorđe Kojadinović

“Predsednik Republike, nažalost, ne razume procedure u demokratskom svetu”, ocenio je epidemiolog Zoran Radovanović povodom jučerašnje izjave predsednika Aleksandra Vučića da je licemerje kritikovati rad Kriznog štaba, a ne prihvatiti ponudu Predraga Kona za preuzimanje njegovog mesta u tom štabu.

“Predsednik Republike, nažalost, ne razume procedure u demokratskom svetu. Ne može kolega Kon, kao kralj spreman na abdikaciju, da bira kome će da ustupi tron”, rekao je Radovanović za Nova.rs.

On dodaje da, tamo gde institucije funkcionišu, one biraju članove Kriznog štaba i sličnih tela.

“U njihovom odsustvu, o svemu odlučuje Vođa. On se još nije oglasio”, zaključio je Radovanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prethodno da je licemeran stav kakav je zauzeo epidemiolog Zoran Radovanović, koji kritikuje Krizni štab, a neće da preuzme rukovođenje tim telom.

“Pitali su Radovanovića, kada je rekao Predrag Kon da on vodi Krizni štab, a on je rekao ‘neću’. Kakvo je to, najgore licemerje… Solićeš pamet svima, a kada kažu ‘povedi ti’, kažeš da nećeš. Tako će svi da se sklone od svega”, rekao je Vučić upitan za izjave Radovanovića da država ne saopštava prave podatke o brojevima novozaraženih i preminulih od posledica infekcije koronavirusom.

Prethodno je epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Predrag Kon objavio poruku na Fejsbuku, povodom zahteva sa protesta za njegovu smenu, koju je potom i izbrisao, a u kojoj je naveo da bi sa zadovoljstvom ustupio svoje mesto u Kriznom štabu Zoranu Radovanoviću.

“Sa velikim zadovoljstvom ustupam svoju ugodnu fotelju u ‘nepolitizovanom’ Kriznom štabu za rukovođenje pandemijom mom uvaženom i ‘neostrašćenom’ profesoru Radovanoviću da dalje rukovodi sa COVID-19 do 2022. godine. Sa zadovoljstvom ću mu pomagati kao što je i on meni da sada, bez ijedne negativne emocije, naprotiv. Do sticanja okolnosti u kojima će se to sprovesti tehnički ću raditi svoj posao”, napisao je Kon.

Radovanović je potom izjavio da mu u njegovim godinama ne pada na pamet da ulazi u bilo kakav Krizni štab.

“Pogotovo ne bih da vadim kestenje kada je situacija postala ovako dramatična. Situacija je takva zato što je zapuštena, a zapuštena je iz političkih razloga. Nemam ni interes ni želju, ne pada mi na pamet da se uključujem, jedini razlog zbog kojeg sam se javljao je da se sazna istina”, rekao je Radovanović.

16 KOMENTARA

 1. Radobanović je i pravu. Krizni štab nije pijaca. Ako Vučić nekog treba, neka ga imenuje. Kon tu nema šta da bira kome će dati žezlo. Ostavite se osiromašenog uranijuma, čovek ima fundirano mišljenje i u pravu je. Klovnovi su oni kao Nestorović koji je kriv za zaluđivanje mladih. Štab treba da proučava situaciju i savetuje politiku a ne da se postavlja pred svaki mikrofon i daje lična mišljenja – nije ni čudo što se ništa sigurno ne zna. Svežu ekipu dajte i sklonite ih od novinara!

 2. Ovo sto mu se prebacuje za uranijum sto veze nema sa temom, je takodje spinovanje botova. Mozete mu naci i da je maltretirao nastavnika u osnovnoj ili tako nesto. Cinjenica je da je za neke stvari bio u pravu od pocetka epidemije – sta ce biti i kako ce biti. Ne najbolje da je strucni stab bio 200% u pravu narocito kada se govorilo da ima opreme, pa onda Kon prizna da se lagalo.

 3. Kakva li je to procedura za izbor predsednika kriznog staba? Je l treba i neka predizborna kampanja?

 4. Nije pre par godina pricao,prica stalno da uranijum ne ubija.Radivanovic je najobicniji klovn koji je u sluzbi klovnova iz opozicije.

 5. Ako tvrdi da je krizni štab kiksirao zašto podržava ove uličare jer realno bilo utakmica sa gledaocima bilo tihi protest bilo huligani ista je mogućnost zaraze. Mi smo stoka i reagujemo ssmo kad nas klepe po džepu! I to je jedino rešenje za smanjenje zaraze a ne prepucavanje lekara.

 6. Критикује а онда се повлачи. Уђи у кризни штаб па изнеси “тачне” податке, само теби знане, да народ не буде у заблуди.
  А кад “просветлиш” нацију знањем и тачним подацима, онда се повуци.
  Не криј се иза година. Само кукавице тако реагују или ти само износиш сервирано мишљење својих ментора.
  Као лекар, по заклетви, си дужан да у, кризној ситуацији, својим знањем помогнеш у борби за здравље, животе људи и максимално помогнеш.
  Људски животи су у питању!!!

  • Patriota,
   Po meni je to tako kao što ste fino rekli.
   Slažem se 100 prostorno š tim što ste rekli o dr. Radovanovicu.
   Slažem se i sa komentarima koji kažu da je u pitanju sujeta navedenog doktora.Na žalost.

  • Verovatno vam inteligencija nije jaca strana pa ste pobrkali pojmove Uranijum i osiromaseni Uranijum. Znate li sta znaci rec osiromaseni? Znate li sta znaci osiromasiti Uranijum. Citajte malo vise, pre nego sto pisete. Dovidjenja prijatno.

 7. Ćovek poznat po tome što zastupa teoriju da osiromašeni uranijum nije štetan. Ameri poklonite mu tonu osiromašenog uranijuma za vikendicu.

 8. Ako ne može i neće da pomogne, zašto palamudi?
  Lako je posle bitke biti general, stavi ti glavu na kocku u bitci pa na kraju budi pukovnik ili pokojnik. Iza djeda na medveda svi znamo ali izađi na megdan pa pomozi ili ćuti.
  Možda krizni štab pravi greške, ali greške ne pravi jedino onaj ko ne radi.

 9. A zar ovaj Radovanovic nije pre par godina pricao kako uranijum ne izaziva rak u Srbiji . Da uranijum od NATO bombi ne ubija decu od raka.

 10. Malo i on mnogo sve nervira…ako nema bolje rešenje od karantina neka kaže a ne da se pravi kao da je izmislio lek za koronu pa sad svi da ga molimo, ovo je Srbija i srednjovekovno uredjenje..ako nema boljeg rešenja od srednjovekovnog karantina, onda treba biti hrabar i reci tako, više bi se cenili takvi uvek nego ovi sto palamude samo radi toga da budu u pravu a ničim ne pomažu nazalost.

Comments are closed.