Dr Radovanović: Neće sigurno dirati mere do 21. juna, možda posle krenu da zatežu…

0
Foto Đorđe Kojadinović

Epidemiolog dr Zoran Radovanović govorio je za Nova.rs o stanju koronavirusa u Srbiji, a pored činjenice da je broj izlečenih u zvaničnim podacima drastično izmenjen, on je komentarisao i moguće uvođenje strožih mera.

Na podsećanje da je Severna Makedonija vratila policijski čas i pitanje postoji li mogućnost pooštravanja mera i u Srbiji, s obzirom na to da je juče bilo 96 novozaraženih, a danas ih je 74, Radovanović je izneo svoj stav.

“Neće pre 21. juna da se pooštravaju mere, može posle 22. da se nešto zateže”, povezuje Radovanović epidemiološku situaciju i mere sa predstojećim izborima.

“Suviše smo se opustili, ali ipak ne treba kriviti građane za to, jer su dobijali kontradiktorne poruke iz zvaničnih izvora, štab ih je tako informisao. Kad izađu sa tog Kriznog štaba svaka vaška obaška i narod su zbunili kontradiktornim porukama i nedostatkom jedinstvenog stava”, kaže Radovanović i ponavlja da epidemija nije samo medicinski, već je i sociološki i politički fenomen.

Radovanović je, ipak, optimista i konstatuje da nam toplije vreme ide na ruku, pa bi epidemiološka situacija trebalo da bude povoljnija ukoliko ne bude ozbiljnijih propusta.