Dr Pelemiš: Treba jasno i glasno reći, virus nije oslabljen. Dokazano je da umiru i mlađi bez drugih bolesti…

1
Foto: Printscreen Youtube

Infektolog Mijomir Pelemiš kaže da treba jasno i glasno reći da virus nije oslabljen, a dokaz je da svi obolevaju.

Virus ne bira uzrast, pitanje je samo kakav će biti ishod, rekao je Pelemiš.

To je, dodaje, virus koji je od početka ovde. “Dokazano je da umiru i mlađi, bez i jedne jedine druge bolesti”, upozorio je Pelemiš, a preneo RTS.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objavio je ranije danas da će od ponedeljka u sportskoj dvorani u Areni biti otvorena privremena kovid bolnica koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od koronavirusa, a od utorka Ortopedska klinika na Banjic će biti vraćena u kovid sistem i biće ponovo kovid bolnica.

Zlatibor Lončar je rekao posle sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji da su imali analizu i da je tokom noći više od 130 pacijenta zadržano na bolničkom lečenju.

“To znači da se radi o ozbiljnoj kliničkoj slici i da su morali da ostanu na bolničkom lečenju. Svakog dana više od 100 pacijenata primimo na bolničko lečenje i treba obezbediti kapacitete za to”, rekao je Lončar.

1 KOMENTAR

  1. Jel to onaj sto se smeuljio dok je predsednik Vučić rek’o da se on leci rakijom i dok je Nestorović, gde je on nestao, govorio o naj smešnijim virusu.

Comments are closed.