Dr Pelemiš: “Nije tačno da je bolest sada blaža, čak naprotiv…”

1
Foto: Printscreen Youtube

“Nije tačno da je bolest sada blaža, čak naprotiv polednjih mesec dana imamo više težih bolesnika. Pneumonije su teže i mnogo više bolesnika je na respiratorima”, rekao je dr Mjomir Pelemiš.

Više je razloga zbog teže kliničke slike, dodao je.

“Preminuli od danas nisu bili u najmlađoj populaciji. Bilo je jasno zašto je više zaraženo i zašto su kliničke slike teže, dosta vremena su provodili zajedno pa su više virusa pokupili. Bilo je pacijenata koji su imali preteške pneumonije, a govorili su da nemaju nikakve ranije bolesti”, rekao je dr Pelemiš.

“To je zato što se mnogo mlađih ljudi kretalo u zatvorenom prostoru okupljali su se na rođenindanima i slično”, dodao je.

On je rekao da su stariji i oni sa hroničnim bolestima svakako u većem riziku, ali da i mladi lako mogu da se zaraze.

“I Mladi mogu da se razbole kao stari, ali to ne znači da i onaj mlađi ne može da ima težu pneumoniju. Imao sam priliku da vidim više takvih bolesnika tokom poslednjih mesec dana”, rekao je dr Pelemiš.

Dr Pelemiš je rekao da je u KBC Dragiša Mišović zbrinuto 12 dece i šest majki, dok je u Nišu šestoro, a u Šapcu troje, te da je važno da se čuvaju i deca.

1 KOMENTAR

  1. Сад искочио овај ! Невиђен број разноразних “стручњака” даје изјаве, да човек више не зна да мисли. Буде ли се повећавао број овакввих “стручњака”, народ ће изгубити тло под ногама, што се тиче ове болешине.

Comments are closed.