Dr Milošević: “Napravljen je plan samo za vikend. Ne možemo drugačije…”

0
Foto: Printscreen Youtube RTS

Ne možemo da pravimo dugoročne planove. Napravljen je plan samo za vikend. Situacija je toliko dramatična da ne možemo drugačije – rekla je dr Ivana Milošević nakon sastanka lekara kovid-bolnica s ministrom zdravlja.

“Mi smo sada u problemu jer je uporno već broj primljenih nego otpuštenih bolesnika, veliki je bojr pregleda u trijažnim centrima i dolazimo u situaciju da ćemo jako brzo da iscrpimo kapacitete. Danas smo se dogovorili da se bolesnici upućuju u kovid bolnicu u Batajnici i Kruševcu, jer su ostali kapaciteti popunjeni, odnosno ako se i jedno mesto isprazni, odmah se popuni. Otvoriće se još jedno krilo VMC Karaburma, a proširiće se i kapaciteti kovid-bolnice u Batajnici. Nadamo se da nećemo morati da vraćamo bolnice koje su sada u non kovid sistemu”, dodala je zamenica direktora Infektivne klinike, preneo je Blic.

Kako je naglasila, cilj je da se KBC Bežanijska kosa i Zvezdara nipošto ne vraćaju u kovid-sistem.

Prema njenim rečima, sve medicinsko osoblje je na izmaku snaga jer ne treba da se zaboravi da se oni s virusom bore već godinu dana, a isto tako rade i na vakcinaciji stanovništva.