Dr Kon: Zašto nismo doneli nijednu novu meru i šta je bilo najvažnije na sastanku Kriznog štaba

1
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i epidemiolog Predrag Kon objasnio je današnju odluku Štaba da se ne uvede nijedna nova mera, ali da se insistira na kažnjavanju.

Dr Kon je za TV Prva objasnio da je glavna rasprava na današnjoj sednici bila kažnjavanje onih koji krše mere koje su u Srbiji već uvedene.

“To je najvažnije bilo danas, s tim da je jasno da se na dnevnom nivou prati situacija i da se na dnevnom nivou mora reagovati”, rekao je on, a preneo B92.

Na pitanje koje su to zakonske mere, kaže da “ako imamo zabranu okupljanja preko 30 ljudi, kao meru, i zabranu rada posle 23 časa, a imamo da se to krši, radi se o tome da se mere ne sprovode. To nije pitanje za mene, već za sve nadležne koji se time bave”.

Došlo je, kako je objasnio, do relaksiranja i opuštanja kod dela javnosti, malog, ali veoma bučnog. Ali zdravstveni radnici, dodao je, koji se već mesecima bore protiv COVID-19 već polako postaju revoltirani kada vide da se neki mera ne pridržavaju.

“Važno je da koristimo mere, da nosimo maske, jer tamo gde su korišćene pokazalo se da je došlo do smanjenja broja zaraženih”, zaključio je Kon.

1 KOMENTAR

  1. Nisu bitne mere vec pare zanimljivo, to nikad ne moze da prodje jer bi bile i kontra tizbe i bez sudjenja kako? ocete milione u sud oni ni ove prekrsaje ne mogu šostoco

Comments are closed.