Dr Kon: Vreme je da se povučem, gnev se okrenuo prema meni i stručnom timu

7
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Epidemiolog dr Predrag Kon objavio je da je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju, a na taj potez su ga, kako je naveo na Fejsbuku, naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora koronavirusa u Gerontološki centar u Nišu.

“Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim”, napisao je Predrag Kon na Fejsbuku.

Kon je na Fejsbuku napisao da je po društvenim mrežama video da su glavni krivac za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu on i stručni tim.

“Koliko vidim po Fejsbuku glavni ‘krivac’ za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. ‘Ratove’ neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje… Sve najbolje”, napisao je dr Kon.

7 KOMENTARA

  1. Doktore Kon, moja najiskrenija podrška Vama kao lekaru i stručnjaku! Uvek se glasnije čuju kritike od pohvala, posebno kod nas! Sramota me ja zbog njih.

  2. To je očekivano u tom poslu. Naročito ovde u Srbiji, gde si uvek kriv. Kriv si zato što si pogrešio, a kriv si i zato što nisi pogrešio. Povlačenje usred pandemije je isto kao kada bi general usred bitke podneo ostavku. To se tako ne radi i veoma je neozbiljno. Kada se završi sve, onda se iznese sve na videlo, pa se ukaže i na te napade i ljude koji stoje iza toga. Gospodine Kon, vas nisu ti kritičari postavili da vodite stručni tim. Zašto onda dajete pravo njima da vas smene?

  3. pa ne igramo se mi zmurke pa moram kuci zove me mama. Prijeatelju gde si krenuo. Da si bar jedan strucni dokument pokazao pa da ti covek poveruje, nego znanje iz studenskih dana. Ceo zivot vam guzice lizu fotelje, prepisujete strane casopise a nigde nikakav naucni rad ni eksperiment. Kako su vas brzo “naljutili” uz cinicnu skromnost dajete sebi za pravo da odustanete. Pa svude postoji otkazni rok, a da niste ovo bez ikakvih nadleznih ovlascenja i ugovora prihvatili.

    • Uz dužno poštovanje, ljudi poput Vas mi više liče na te koji iz fotelje mudruju i ne rade ništa. Da li Vi umete bolje možda? Lako je biti mudrac dok googlate i komentarišete po sajtovima. I nemojte slučajno da shvatite moj komentar kao odbranu režima jer je sve samo to nije. Govorim u odbranu stručnjaka. Kome je mali krug znanja, krug neznanja mu je ogroman, ali je malo i saznanje o istom. Ostajte zdravi!

  4. To smo mi!Sta god da uradis ili da ne uradis NE VALJA!!!!!Dali ste sve od sebe;i svoje znanje,iskustvo,vreme i nije DOVOLJNO!!!!Svaku vasu odluku zdusno podrzavam!HVALA VAM za sve !!!!!!Andjelka!

Comments are closed.