Dr Kon: Veoma sam zabrinut, ponovo se često krše mere, za 10 dana videćemo posledice toga…

1
Foto Igor Pavićević

Epidemiolog dr Predag Kon zabrinut je zbog trenutnog nivoa (ne)ozbiljnosti kada je u pitanju poštovanje mera, rekao je u razgovoru za Blic.

“Svi događaji i svako kršenje mera manifestovaće se za 10 dana jer se potencijal virusa jasno povećao, tako da će se to odraziti na dalje pogoršanje”, rekao je Kon.

Poručio je da je izgleda došlo vreme da se ponovo šalju apeli.

“Vreme je da se ponovo apeluje na poštovanje mera, prvenstveno na držanje distance i izbegavanja masovnog okupljanja. Nošenje maske se preporučuje i na otvorenom ako ne može da se obezbedi distanca. U zatvorenom prostoru je nošenje maske apsolutno obavezno”, rekao je Kon, a zatim i uputio posebno upozorenje Beograđanima.

“Ono što mora da se kaže je da se nama situacija ozbiljno pogoršava, posebno u Beogradu, ne samo da je nesigurna nego ide u pravcu da postane nepovoljna”, zaključio je.

1 KOMENTAR

  1. Не крше се “мере”, па број заражених расте, већ те “мере” једноставно нису одговор вирусу и зараза се креће потпуно неповезано са придржавањем тих “мера” (изузев карантина), већ у корелацији са ближим и даљим окружењем. Маска и физичка дистанца, сада је јасно, нису алтернатива изолацији. А и самостално, мало чему служе. Да ли је изолација прихватљива, или не, је друга ствар, али се то не може компензовати, како то Кон и “Кризни штаб” замишљају, да уместо изолације, сада носите маске и када простирете веш, и када спавате,… и сличне бесмислице.

Comments are closed.