Dr Kon: Povećanje novozaraženih uskoro u Beogradu, Kragujevcu, pa i Valjevu…

2
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Epidemiolog Predrag Kon ocenio je danas da će u Beogradu, Kragujevcu “pa i Valjevu” doći do povećanja broja novoinficiranih koronavirusom u narednom periodu. 

Gostujući na televiziji Pink, on je kazao da je bitno kojom će brzinom biti usporeno “ubrzanje prenošenja” virusa što kako je naveo, “zavisi samo od našeg ponašanja”. 

“Svuda oko nas virus pokazuje visok potencijal, jako brzo se prenosi zbog ulaska u sezonu u kojoj je najaktivniji. Što ga više usporimo, imaćemo manje tragičnih ishoda”, rekao je član vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije. 

Ponovio je da je preporuka struke da “svuda, na svakom mestu” treba nositi zaštitnu masku.

“Kolektivna svest da treba nositi masku dok još nemamo kolektivni imunitet može itekako da pomogne”, kazao je Kon. 

Naveo je i da je Srbija po epidemiološkim parametrima i dalje znatno bolja od ostatka Evrope ali i dodao da je to velikim delom posledica činjenice da je ranije ušla u takozvani treći talas.

Komentarišući stanje u školama u Srbiji, Kon je kazao da su retki slučajevi prenošenja virusa u samim školama.

2 KOMENTARA

  1. “Što ga više usporimo, imaćemo manje tragičnih ishoda”, rekao je član vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije. ” – Па како мислиш да га успориш, а ниси ни затворио границе за оне који се од њега по Европи гуше и путују овамо. И то је стандардна рута. У неком од градова где је жариште, седа се у авион, долази овамо, овде хотел, правац сплав, овамо, онамо и назад и онда следи још једном “Ponovio je da je preporuka struke da “svuda, na svakom mestu” treba nositi zaštitnu masku.” Кога ви, и докле, мислите да правите будалама ?

  2. Dr Kon je garant dupli bensendin popio, pobrinite se za stare i to je to i hronicne da mogu da se lece i da predju u covid jer je opremljena kao hotel a u bolnici haos, grejanje, provetravanje, hrana, uzas.. ovi reklamiraju covid bolnice kao da pozivaju goste.

Comments are closed.