Dr Kon: Oni koji su iz inata kršili mere samo su oborili moral zdravstvenih radnika

3
Foto Igor Pavićević

(Beta) – Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se u Srbiji smiruje širenje infekcije korona virusom i da će brojevi inficiranih ići ka smanjenju.

Kon je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da su brojevi novoinficiranih i dalje visoki ali da postoji stabilizacija “na visokom nivou”.

“U Beogradu se vidi jasan pad. Sa druge strane, trebalo je nekome omogućiti da radi”, rekao je epidemiolog, povodom otvaranja bašta kafića jutros.

Kon je ocenio kršenje protivpandemijskih mera kao “prkos i inat”, navodeći da služi “samo za obaranje morala zdravstvenim radnicima”.

Upitan kako se može uticati na smanjenje kršenja mera, on je naveo da ne zna način, ali da “sila ne dolazi u obzir”.

Kon je kazao da se razmišlja o povratku nastave u škole, jer se broj inficiranih učenika smanjuje.

On je dodao da takva mera nije doneta jer je u nekim zemljama dolazilo do zaražavanja đaka nakon ukidanja onlajn nastave.

Prema njegovim rečima, najveći broj vakcinisanih i dalje je u Beogradu.

“Ko odluči da se ne vakciniše, odabrao je virus”, rekao je Kon i ocenio da je pitanje da li će nevakcinisani građani virus dobiti “za nedelju ili mesec dana”.

3 KOMENTARA

  1. Da li taj covek ima elementarno osecanje mere i, konacno, casti i postenja. Uz sve greske koje su cinili donoseci politicke odluke ( npr. u vremenu iznora, otvaranja spomenika i sl.) on se bez stida i srama dnevno oglasava i to opet izjavama koje imaju politicki podtekst. Sramno!

  2. Знам сигурно да ондашњи вашар у Јагодини није оборио морал.

  3. Dali moral obaraju skijalista, otkrivanje spomenika, koncerti u Areni, gradski prevoz , ustolicenje?

Comments are closed.