Dr Kon: Nošenje maski je zamena za “zaključavanje”. Nije dobro da se za odluke čeka predsednik…

8
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je epidemiološka situacija u Beogradu nepovoljna i da u ovom trenutku nema naznaka da se ona popravlja.

Kon je, gostujući na televiziji Prva, napomenuo da je se efekti obaveznog nošenja zaštitnih maski očejuju tek krajem ove i li početkom naredne nedelje. On je napomenuo da je nošenje maski zamena za “zaključavanje”.

“Efekti će se videti ukoliko građani shvate važnost nošenja maski”, prenela je Nova.rs.

Dodao je da se se na dnevnom nivou u kovid ambulante javi više od 3.000 pacijenata. Naveo je i da je infekcija registrovna u 11 predškolskih ustanova.

Govoreći o sveukupnoj epidemiološkoj situaciji, rekao je da nije dobro da se za odluke čeka predsednik.

Na pitanje kada se uvodi karantin, Kon je odgovorio: “Uvešćemo karantin ako pukne zdravstveni sistem”.

Istovremeno, napomenuo je kako misli da u ovom trenutku to nije slučaj.

Kon je naveo i da je podneo inicijativu premijerki i mrežama instituta i zavoda na loklanom nivou da se redovno održavaju sastanci sa načelnicima svih centra i službi.

“S obzirom na našu brzinu, očekujem odgovor na moju inicijativu za mesec dana”, kazao je Kon, a na pitanje šta to znači odgovorio je da je “razočaran našom brzinom”.

8 KOMENTARA

 1. Da nije njega kako bi se normalni ljudi cudili budali.
  Praviti javno budalu od sebe realno ni lud nebi ali pozadina postoji.Zna se i sta je tako da je Dr.Kon dosao do tog mesta verovatno nasledstvom od tate.
  UZAS.

 2. Joj izvini stvarno izvini.
  Ti si 0.
  Dr Kone.Frajer je neko ko to jeste.Ko zna kaze zna ali cuti kako god.
  Ti si od frajera otrcana neznalica.Mora se ipak nekada priznati istina.(Nije uvreda,nije sramota neznati)ali realno to si ti.Slikaj se sa apsolutno svim.Pocev od izgleda (kultura odevanja preko znanja popularnosti od kojeg nema ni slova z. ni p.

 3. Stvarno nisam znala da je krpa (tkanina)zastita od korone koju prvo ti nenosis i bulaznis od pocetka za nepoverovati.
  Bruka za sopstvene godine a o znanju videlo se od pocetka.Ali da se razumeti i oprostiti.Moc i vlast u Srbiji (lova)je nesto sto je neprocenjivo za tebe kao i za mnoge uz tebe pa ……
  Doci ce vreme dr.Kone za naplatu sa kamatom pametnog ako mislis da si to ti i sacica mocnika uz tebe mozda se opet varas.
  Moguce kazem ja kao i ti.Prwtpostavke su uvek moguce,nemoguce ali neke mozda poznate nekome.Jedino ako si pametniji frajer od svih na svetu.
  Pu!

 4. System još nije pao ?
  Uffff… dobro je ! Mada , mislim da čekaju da se svi zarazimo /pulmolog/ , pa svi u shoping u Milano ! Još da počnu banke da se pljačkaju ako već nisu opljačkane , pa da se vratimo u normalu i …

 5. Да је др Кон говорио и делао као што сада говори, не бисмо се нашли у “паклу короне” , као што је то сада. На жалост, он и остали из докторског тима подлегли су “вишем интересу”, да се избори одрже “кад им време није”. Ако шеф државе не разуме “свој народ”, др Кон је искусан човек и стручњак и морао је да инсистира да о мерама за заштиту здравља становништва одлучују прави стручњаци, а не да подлежу интересу било ког човека или било које странке.

 6. “Efekti će se videti ukoliko građani shvate važnost nošenja maski”, prenela je Nova.rs. Народ је носио и носи маске у више него задовољавајућем проценту. Једино ако овај чичица није полуде па заиста мисли да ће увек и у сваком моменту натерати 100$ људи да се тога придржавају. То није нормално и на томе и не треба инсистирати, већ са здравим разумом прихватити досадашње резултате и схватити да то не помаже ничему. Већ данас је доказано да се вирус шири ваздухом. Не мора ни да се кија, ни да се кашље, довољно је само да се издахне и где год вам је слузокожа откривена, ту улази вирус. И то је свакако било и једино логично објашњење за овакву пандемију. Према томе, маске су апсолутно небитне у свему овоме и не могу никако заменити изолацију, или некакву, тешко описиву, далеку дистанцу. То су мере на којима би требало радити као новом сету мера. Експеримент са дистанцом од 2 метра и маскама, је неуспео. Ако неко баш у Србији чека, по ко зна који пут, некакав будући повољнији резултат, довољно је само погледати око себе и видеће да је то бескорисно. “Закључавања” и карантини су доносили некакве резултате, маске и дистанца од 2 ‘м, нису и неће.

 7. Најноље да нас Дрпецакон баци у Дунав и реши проблем,и овако смо сви полудели од његових експеримената! Епидемиолог,не вирусолог ..

Comments are closed.