Dr Kon: Ne slažemo se oko toga kada treba otvoriti unutrašnjost restorana…

0
Foto Igor Pavićević

(Beta) – Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da se na današnjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv korone razgovaralo o mogućnosti da restorani i kafići počnu da rade i u zatvorenom delu, ali da odluka nije doneta, navodeći da postoje različiti uglovi gledanja.

“Kada će biti to zavisi od epidemiloške situacije i od uglova gledanja. Nisu nam potpuno jednaki stavovi i verovatno će o tome još biti razmene mišljenja, dogovora, rasprave”, rekao je Kon, posle sednice Kriznog štaba.

On je rekao da pozitivna odluka zavisi “direktno od epidemiloške situacije”, ali “ne bi o tome javno kalkulisao”, dodajući da u restoranima “mora da bude bezbedno i uz vrlo strogo poštovanje mera pre svega nošenja maski”.

“Imamo trenutno imunizovanih preko milion. Dato je više od tri miliona vakcina, ljudi koji su primili dve doze je više od milion i dvesta hiljada, a onih koji su primili bilo koju milion i osamsto hiljada”, rekao je Kon, posle sednice Kriznog štaba za borbu protiv korone, čiji je član.

Prema njegovim rečima, po broju imunizovanih nismo došli u situaciju za vraćanje u normalan život, već nam treba “oko dva i po put više”, nego što je sada.