Dr Kon: Kolektivni imunitet na koronavirus u Srbiji ima više od 10 odsto stanovnika…

2
Foto Igor Pavićević

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je epidemiološka situacija sa koronavirusom u Srbiji takva da za nijedan deo zemlje ne može da se kaže da je siguran, što se pokazalo i otvaranjem novih žarišta.

Kon je za televiziju Pink rekao da se nakon svega što smo u dosadašnjem toku epidemije prošli može reći da je porastao kolektivni imunitet na koronavirus.

On je naveo da je stopa kolektivnog imuniteta na koronavirus po završetku vanrednog stanja u Srbiji bila 6,4 odsto a da nakon povećanja broja slučajeva nakon popuštanja mera taj procenat najverovatnije iznosi preko deset odsto.

“To uopšte nije malo”, rekao je Kon i dodao da se može očekivati da će se porast broja zaraženih koronavirusom dešavati i ubuduće, nakon popuštanja mera.

On je preporučio građanima da poštuju mere i nose maske.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Opet sacometrija! Ni jednja njegova se nije pokazala kao tacna. Sve je sta bi bilo, kad bi bilo. Samo nas zbunjuje i provocira

  2. Zaboga kakav kolektivni imunitet, ako antitela traju dva-tri meseca. To znači da oni koji su bili zaraženi u martu opet mogu da se zaraze danas. Zašto stalno izlaze sa neproverenim informacijama i sluđuju ionako sluđene ljude?

Comments are closed.