Dr Kon: Ideja je bila da se za 1. maj potpuno slobodno kreću stariji; Dr Janković: To je praznik solidarnosti, hajde da zacementiramo ono što je dosad urađeno

0
Screenshot N1

Epidemiolog dr Predrag Kon i imunolog dr Srđa Janković naveli su gostujući u emisiji “Pressing” na televiziji N1 da bi još jednom, za predstojeći praznik, trebalo izdržati zabranu kontakata koja se, kako je navedeno, postiže zabranom kretanja.

“Jesu kontradiktorne informacije o Prvom maju na prvi pogled. Situacija se poboljšava, to je činjenica. Ali popušta i pažnja, a mi smo kao kočničari”, naveo je doktor Kon. “Ovo je bila idealna prilika da se stariji od 65 godina potpuno slobodno kreću kad god hoće. Znamo da sve mami lepo vreme i mi razumemo tu potrebu…”

Doktor Kon je rekao da postoji razlika između ublažavanja mera i kontakata.

“Kad odete u teretanu, to ne može da se uporedi sa frekvencijom koja nastaje u masovnom kretanju i sedenju i druženju, prvenstveno mladih. Niko nije pitao šta će biti sa starijima od 65 godina ako se pusti sve”, dodao je Kon.

Imunolog Srđan Janković rekao je da je Prvi maj praznik solidarnosti i da bi trebalo zacementirati ono što je dosad urađeno.

“Moje mišljenje kao imunologa je da bi trebalo da se žrtvuje ovaj praznik”, naveo je Janković.