Dr Kisić: Odlučili smo, studenti i deca neće plaćati testiranje pri ulasku i izlasku iz zemlje…

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Prema odlukama Vlade, državljani Srbije mogu da uđu u zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata.

Ukoliko državljanin Srbije bez urađenog testa uđe u zemlju, u obavezi je da 14 dana provede u samoizolaciji.

U periodu samoizolacije građani će imati mogućnost da testiranje obave u nekoj od referentnih laboratorija u zemlji i, ukoliko je test negativan, prekinu samoizolaciju. 

Doktorka Darija Kisić Tepavčević je rekla večeras u emisiji “Četvrtkom u 9” na RTS da testiranje po ulasku u zemlju i pri izlasku iz zemlje neće plaćati maloletni i studenti.

Pretpostavlja da će PCR test za sve ostale građane koštati 6.000 dinara. To je, kako je rekla, u odnosu na druge države, najniža cena.

Testiranje će se raditi u svim laboratorijama kao i do sada, dok će briseve uzimati domovi zdravlja i zavodi za javno zdravlje, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

“Testiranje će biti dostupno, čak i većim grupama ljudi, npr. zaposlenima u firmama, ali to će morati da se zakazuje”, rekla je zamenica direktora “Batuta”.

2 KOMENTARA

  1. Dr Kisic kao da sebe vec vidi na funkciji ministra zdravlja. Na poslednjim “konferencijama u 3” pocela je da propituje novinare. A sinoc na RTS-u uglavnom se bavila dezavuisanjem dr Nestorovica. Kao sto je bez obrazlozenja demantovala Zavod, gde je zamenik direktora. Sve vreme odobrava prerano ukidanje varednog stanja, dok dr Kon upozorava na skoro mogucno pogorsavanje virus situacije. Videcemo ko je u pravu.

  2. Kako vas nije sramota da bi kcerka i unucad obisli majku i oca u R.Srpskoj mora platiti test i gorivo i putarinu 100e .Nemamo mi koronu ! Mi smo isti narod ,sve mjere za koronu su bile iste,samo je Drina izmedju nas.2.5 mjeseca se nismo vidjeli dokle cemo cekati!

Comments are closed.