Dr Job Tuis: Srpske dame žele suptilno i nežno ulepšavanje

  0
  Foto: Nedeljnik

  Kao svetski poznat stručnjak iz oblasti estetske medicine prvi put ste posetili Srbiju. Kako ocenjujete značenje lepote i njenih standarda kod dama u Srbiji?

  Sve dame sa kojima sam imao prilike da sarađujem u Srbiji tražile su prirodan izgled i nisam bio siguran da li stvarno žele prirodne efekte ili da se uvere da je tretman dobro obavljen. Moje iskustvo sa srpskim damama je da su želele suptilno i nežno ulepšavanje i shvatio sam da vole prirodan izgled.

  U Srbiji ste prikazali edukativne radionice za lekare u vezi sa primenom “Merz Aesthetics” proizvoda. Koje su specifičnosti tih proizvoda?

  Kao doktor, vi odlučite da koristite određene proizvode koji mogu napraviti razliku. Kada koristite jedan brend tako dugo, već znate šta da očekujete, a pouzdanost je jedna od najbitnijih stavki pri tom izboru. “Merz Aesthetics” proizvodi su svakako među najboljima na tržištu. Imaju vrlo dobre efekte na kožu i ukoliko znate koje proizvode koristite, pružaju zaista divne rezultate. Upravo zbog toga sam odlučio da koristim “Merz” proizvode. Pouzdani su, mogu sa njima da radim sve što zamislim i daju odlične rezultate.

  Tema treninga u Srbiji upravo je i aplikacija kalcijum-hidroksiapatita, proizvoda “Radiesse”. Po čemu je on poseban, kakav rezultat se postiže?

  On je na tržištu već 18 godina i najbolje u vezi sa tim proizvodom je njegova pouzdanost. Ako ga upotrebljavate pravilno, nema potrebe ni da se rastvara. Za razliku od ostalih filera, odlična stvar je što ne privlači vodu. Sa njim se postiže oštrina lica i poboljšava kvalitet kože. Stoga nema onih okruglih obraza, ako klijent to ne želi. Daje prirodan izgled i dobre rezultate.

  Bavite se ovim poslom već dugi niz godina. Prema vašem mišljenju, za postizanje “ravnoteže u lepoti” je važnija tehnika ili talenat?

  Talenat je nešto što ne učite, tako da morate imati oko za estetiku kada su ove stvari u pitanju, da razumete šta je lepo. Iako je lepota donekle univerzalna, veoma je bitno da shvatite šta vas pacijent želi, kakav stav ima i da razumete njegovu ličnost. Tehnike su takođe bitne i njih možemo savladati kroz nekoliko meseci. Ključ je u kombinaciji.

  Na šta pacijenti treba da obrate pažnju prilikom izbora idealnog tretmana?

  Najpre da injekciju mora da daje doktor, a ne kozmetičar ili neko bez medicinskog znanja. Bitno je i to gde je doktor naučio da radi tretmane, koliko iskustva ima, koje proizvode koristi. Doktori uvek moraju da daju potvrde o proizvodima. U svemu tome, najmanje je bitna cena tretmana. Međutim, ako je suviše jeftino, onda je verovatno i suviše dobro da bi bilo istina.