Dr Janković: Novo uvođenje policijskog časa? Ekstremno malo verovatno, čak i isključeno…

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Imunolog iz Dečje klinike u Tiršovoj dr Srđa Janković kaže za RTS da je sasvim jasno da epidemija još nije završena.

“Broj novozaraženih osoba se održava na prilično stabilnom nivou već nekoliko dana, što govori o potencijalu za dalje širanje koronavirusa, koji treba da sprečimo da bismo epidemiju priveli kraju”, ističe Janković.

Dodaje da se epidimija nije otela kontroli, ali da postoji potencijal da dođe do pogoršanja.

Upitan da li moguće ponovno uvođenje policijskog časa, Janković napominje da je to u ovom trenutku ekstremno malo verovatno, čak i isključeno, ali da selektivne mere i određene vrste obaveza koje bi bile sprovođenje i zakonski – nisu isključene.

“Ništa zvanično ne mogu reći. Još ništa nije razmatrano, ali ako situacija nastavi da se pogoršava, sigurno je da je negde preporuku moguće pojačati kao obavezu. Mislim na preporuke koje su trenutno na snazi”, navodi Janković.

2 KOMENTARA

  1. “na prilicno stabilnom nivou”” i “” ako stanje nastavi da se pogorsava””. U istoj izjavi!?!?!?!?!?!

  2. Policijski cas, karantin, itd je bespotrebno i bezuspesno…zemlje koje su ga uvele prosle su gore od zemalja koje nisu nista, Svedska, Belorusija…videli smo i kod nas, u vreme do policijskog casa mora u prodavnicu, i slicno…teretane, solarijum, prevoz 99 odsto ljudi zive od toga…tako da skracenje i bilo sta je glupost nevidjenja osim ako bolesti su dosta pametne pa imaju radno vreme

Comments are closed.