Dr Janković: Nisu isključene restriktivnije mere kada je ovoliko opterećenje…

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Imunolog Srđa Janković izjavio je da je trenutno opterećenje zdravstvenog sistema veliko, ali da opstaje, kao i da situacija može da se pogorša ako virus nastavi da se širi.

“Pik očekujemo tokom ove nedelje i zato smo najavljivali taj prelomni trenutak. I ranije smo mislili da je prelomni trenutak, onda smo svi zajedno dozvolili da se situacija pogorša i došli u ovu situaciju”, rekao je Janković za TV Prva.

Кako od danas ponovo počinju redovne konferencije za medije Кriznog štaba, Janković ističe da je informisanje na dnevnom nivou veoma važno, kao i poverenje u Кrizni štab, a da trenutno postoji određena kriza poverenja.

Naglasio je da restriktivnije mere nisu isključene.

“Nisu isključene restriktivne mere kada je situacija ovako teška i ozbiljna. Niko iz Кriznog štaba ne želi najrestriktivnije mere, ali ako ne bude načina da se sačuvaju ljudski životi, moraćemo da pribegnemo i tome”, rekao je Janković.

1 KOMENTAR

  1. Dragi sugradjani sada je vreme da budemo odgovorni jedni prema drugima, ne zato sto nam krizni stab tako kaze, vec zato sto situacija tako nalaze. Pitajte bilo kog prijatelja ili poznanika lekara kakve su vesti iz lokalnih kovid bolnica. Kapaciteti su gotovo popunjeni, lekari su pozitivni i kapacitet se iz dana u dan smanjuje. Bandoglavo inacenje u ovom trenutku moglo bi da kosta samo nas i nase bliznje. Ma sta god mislili o ljudima na vlasti i ovima u kriznom stabu, oni su zasticeni kao beli medvdi. Mi nismo.

Comments are closed.