Dr Grujičić: “Laž da lekari neće da se vakcinišu, niti bilo ko bira vakcinu koju će primiti…”

0
Foto RTS Screenshoot

Zdravstveni radnici ne izbegavaju vakcinaciju, izjavila je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Srbije Danica Grujičić, a spekulacije o tome da medicinari izbegavaju vakcinisanje nazvala je “naduvanom laži”.

Mislim da je naduvana laž da zdravstveni radnici neće da se vakcinišu, svi koje znam su se vakcinisali i ne pitaju koja je vakcina u pitanju, kazala je Grujičić u emisiji televizije Nova S „Među nama“, a prenosi N1.

„Najviše bih volela da imamo vakcinu koju proizvodi Torlak, što su Rusi, makar na početku, i nudili u formi partnerstva“, rekla je Grujičić, dodavši da ne zna da li je ta ponuda i dalje na stolu.

Ona je ocenila i da je kovid i dalje, devet meseci od izbijanja pandemije, nepredvidiva bolest.

„Trenutno imamo oko 9.000 hospitalizovanih u kovid centrima i svi su ugroženi, pošto mi lekari ne znamo ko bi od njih mogao da završi na respiratoru“, rekla je Grujičić i izrazila žaljenje što nisu mogle da se rade autopsije, koje bi, kako je navela, pokazale ko bi mogao da spada u posebno ugrožene grupe kada je u pitanju zaraza koronavirusom.

Ona je upozorila da zbog pandemije raste broj onih koji se prekasno javljaju onkolozima.

„Zbog straha da se ne zaraze kovidom, ljudi koji sumnjaju da su oboleli od raka izbegavaju preglede u domovima zdravlja i zato u Institutu primećujemo da sve više pacijenata lečenje počinje kada je kancer u poodmakloj fazi, a viđamo i monstruozne tumore“, upozorila je Grujičić.

Ona je apelovala na sve koji sumnjaju da su oboleli od raka da se što pre jave svojim izabranim lekarima.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!