Dr Ana Mitrović Jovanović: “Sad ima više pozitivnih trudnica na koronu u Narodnom frontu, nego u prvom piku epidemije….”

0
Foto: Profimedia

U Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front, kako navode iz te ustanove, trenutno ima više trudnica koje su zaražene koronavirusom nego u prvom piku epidemije.

Dr Ana Mitrović Jovanović, načelnica dnevne bolnice GAK “Narodni front” rekla je za RTS da bi trudnice koje imaju simptome prvo trebalo da se jave u nadležni dom zdravlja i kovid ambulantu.

“Najčešća dilema je kada se trudnica u recimo petom mesecu trudnoće razboli. Počnu da osećaju simptome i one po pravilu dolaze u Narodni front. A to je pogrešno. Mi imamo posebna odeljenja za kovid trudnice i kovid ginekologiju, ali ne treba takve trudnice da se prvo jave na mesto ginekološke klinike, osim ako imaju simptome pored kovida koje su vezane za trudnoću. Ako je recimo u petom mesecu trudnoće ona treba da se javi u nadležni dom zdravlja i kovid ambulantu i da se tamo zbrinjavaju simptomi”, kazala je Mitrović Jovanović.

Navela je i da tamo ima više pozitivnih trudnica, nego u prvom piku epidemije.