DPS: Krivokapić na sahrani u Beogradu nosio masku sve vreme, Srbiju poštuje više nego Crnu Goru…

0
Profimedia

(Beta) – Demokratska partija socijalista (DPS) ocenila je da je mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić ponašanjem na sahrani patrijarha Irineja pokazao da Srbiju više poštuje nego Crnu Goru.

DPS je reagovao nakon što su objavljeli snimci na kojima se vidi da Krivokapić celo vreme nosi zaštitnu masku, za razliku od sahrane mitropolitia Amfilohija prije tri nedelje kada je bio bez maske, celivao njegovo telo i pričešćivao se istom kašičicom iz koje i stotine vernika.

On se naknadno izvinio jer nije nosio masku, ali i naveo da ko veruje se ne može zaraziti koronom, što je naišlo na oštre reakcije dela javnosti.

“Krivokapić koji je odjednom, kad je krenuo za Srbiju na sahranu patrijarha Irineja, prihvatio sve zdravstveno – epidemiološke mere te države, i masku na licu držao sve vreme u Beogradu, pokazao je ovim činim da očigledno drugu državu, njene građane i institucije poštuje više nego sopstvenu”,  saopštili su iz Demokratske partije socijalista.

Iz te političke partije ističu da se samo tako mogu tumačiti “dvostruki aršini koje ima prema zdravlju građana Srbije sa jedne i građana Crne Gore sa druge strane, ali i prema zdravstvenim radnicima u ove dve države”.

Kako se dodaje, Krivokapić  koji pretenduje da vodi Vladu Crne Gore, nije se tokom sahrane Amfilohija obazirao na pozive i vapaje lekara i nadležnih iz zdravstvenih institucija, koji su upozoravali na moguće posledice. “Na taj način, svojim postupanjem doprinio je da se nakon ovog događaja broj obolelih od ovog virusa dva i po puta uveća, a posledično poraste i broj umrlih”, navodi se u saopštenju DPS-a.