Dozvoljene svadbe uz kovid potvrde i rad kafića uz muziku do 01 h: Popuštanje mera u Crnoj Gori

0
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Usled sve povoljnije epidemiološke situacije, Vlada Crne Gore dodatno je liberalizovala mere u borbi protiv koronavirusa koje će biti na snazi od 18. februara do 4. marta, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

„Dozvoljava se primanje saučešća i obavljanje sahrana uz prisustvo najviše do 50 lica i obavezno pridržavanje osnovnih epidemioloških mera“.

„Dozvoljava se održavanje svadbi, rođendana i drugih privatnih proslava uz posedovanje COVID potvrda i obezbeđivanje prostora od 10m2 po osobi.

Privredna društva i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u ugostiteljskim objektima (restorani, kafići, kafeterije, hotelski restorani i slično) mogu da organizuju rad u periodu od 7 sati do jedan sat posle ponoći uz posedovanje COVID potvrda.

Muzički program, i uživo i uz emitovanje muzike sa zvučnika, dozvoljen je tokom kompletnog radnog vremena. Dozvoljava se primanje saučešća i obavljanje sahrana uz prisustvo najviše do 50 lica i obavezno pridržavanje osnovnih epidemioloških mera”, navodi se u saopštenju.