Doživotni zatvor: Ninoslav Jovanović pravosnažno osuđen zbog otmice i silovanja devojčice iz Niša

0
Foto: MUP Srbije

Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je osudio na doživotni zatvor Ninoslava Jovanovića (48) iz sela Malča za otmicu i produženo krivično delo silovanja dvanaestogodišnje devojčice, piše Danas.

Na ovaj način potvrđena je presuda Višeg suda u Nišu od 5. januara ove godine kojom je Jovanoviću izrečena najteža, kazna doživotnog zatvora koja je predviđena izmenjenim Krivičnim zakonikom Srbije, a počela da se primenjuje od 1. decembra 2019. godine.

Prvu doživotnu kaznu zatvora u Srbiji izrekla je sudinica niškog Višeg suda Tamara Savić.

Na pravosnažnu sudsku odluku Jovanović ima pravo da uloži vanredne pravne lekove, ali oni ne odlažu izvršenje kazne.

Pošto je presuda pravosnažna, on će iz pritvorske jedinice, u kojoj je bio u velikoj meri izolovan, biti prebačen među ostale osuđenike.

On se nalazi u niškom Kazneno- popravnom zavodu od 5. januara 2019. godine, kada je uhapšen na malčanskom groblju, nedaleko od svoje kuće.

Jovanović je oteo devojčicu 20. decembra 2020. godine u niškom naselju  Brzi Brod  na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u automobil, predstavljajući se kao novi školski majstor, kome je trebalo da pokaže put do škole.

Devet dana je zajedno sa njom boravio po niškim i knjaževačkim selima, a onda ju je ostavio u napuštenoj vikendici u selu Pasjača, gde je i pronađena, dok je on nastavio bekstvo.

Uhapšen je u januaru ove godine, nakon 17 dana policijske i vojne potrage.

On je već osuđivan za silovanje jedne žene i jedne devojčice (1995), otmicu dve i silovanje jedne devojčice (2005) i opskurnih poruka ženama na svom fejsbuk profilu (2018), zbog čega je proveo u zatvoru 22 godine.

Deo medija ga je nazvao „Malčanskim berberinom“ jer svojim žrtvama seče kosu.