Dosta je bilo: Veliki broj nepravilnosti, RIK da poništi izbore…

5
Foto: Printscreen Youtube

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da zahteva od predsednika Republičke izborne komisije (RIK) Vladimira Dimitrijevića da, zbog velikog broja uočenih nepravilnosti na sajtu RIK-a u objavljenim zapisnicima sa biračkih mesta, preduzme mere na zaštiti ne samo izborne volje građana već i javnog poretka Srbije.

Oni smatraju da je RIK dužan da poništi izbore na svim mestima na kojima su primećene nepravilnosti.

“Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević takođe je dužan da o svemu ovome obavesti nadležno tužilaštvo kako bi se utvrdilo koje NN lice je falsifikovalo zapisnike i samim tim izvršilo krivično delo”, piše u saopštenju DJB.

Kako su iz DJB naveli u samo jednoj gradskoj opštini Čukarici, iz objavljenih zapisnika se “jasno  vidi” da su sva biračka mesta zatvorena u 20 časova, kao i da je birački odbor završio sa svojim radom takođe u 20 časova. 

“Kako je i teoretski nemoguće da je u pitanju identična slučajna greška različitih lica u različitim biračkim odborima, postoji osnovana sumnja da je jedna osoba izvršila sačinjavanje svih zapisnika što otvara i više nego osnovanu sumnju da je to isto lice i upisalo netačne rezultate glasanja u zapisnike”, piše u saopštenju ovog pokreta.

Oni navode i da je ista situacija i sa mnogim drugim zapisnicima iz, na primer, Šida, kao i beogradske opštine Voždovac, kako tvrde, očigledno je da ovakvih primera ima i po celoj Srbiji.

“U mnogim zapisnicima nedostaje i podatak kada su biračka mesta zatvarana, što onemogućava i utvrđivanje početka roka za izjavljivanje prigovora u cilju zaštite izbornog prava građana”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, izborni materijal u RIK je pristizao sa “neviđenim kašnjenjem koje može da se meri u desetinama sati”.

“To takođe otvara sumnju da zapisnički konstatovani rezultati nisu verodostojni i da ne predstavljaju izbornu volju građana”, istakli su u DJB i dodali:  “Svi ovi postupci i nepravilnosti koje smo utvrdili, prete da ugroze kompletan izborni proces jer je očigledno da ne predstavljaju izbornu volju građana. Suverenisti će nastaviti da broje glasove, a podneli smo i 2700 prigovora na nepravilnosti za isto toliko biračkih mesta u Srbiji”.

(Beta)

5 KOMENTARA

 1. Radulović SUVERENISTA, željan da nastavi da krade kao nekada dok.je bio STEČAJNI UPRAVNIK više firmi. Seeća pa je otišao u političku istoriju Srbije.

 2. Radulović je čovek koji je prvi počeo da priča o partokratiji i koji je sprečio pljačku nekoliko firmi koje su napredni spremili za privatizaciju.

  Tragično je koliko ljudi nema veze sa životom i veruju u Vučićeve maloumne priče o pljački firmi u stečaju od strane stečajnog upravnika.

  A ti Vlajko, sam si i odgovorio na svoje sopstveno pitanje: TUŽILAŠTVO NIJE REAGOVALO JER PLJAČKE NIJE BILO.

  Istoriju ove zemlje neće pisati Informer i Alo, već školovani istoričari.
  A onda će i tebe i sve tebi slične biti sramota kad vas unuci budu pitali: “Zašto ste trpeli onakve budalaštine godinama?”

 3. Vlajko, znate li da navedete jednu firmu u stecaju koju je ojadio? Ja znam jednu kojuje spasio da bude pokradena: Vrsacki vinogradi.

 4. Gospodin je kao stečajni upravnik firmi koje je ojadio postao statistička greška koja priča o nepravilnostima na izborima,i o nekim krivičnim prijavama zbog po njemu nepravilnosti na glasačkim mestima.Ne znam zašto tužilaštvo nije pretresli njegovo “upravljanje”u firmama koje vodio kao stečajni upravnik.Sreća pa i ovakvi odoše na mesto gde pripadaju”đubrište”istorije.

Comments are closed.