Trideset i osam odsto Rusa ne želi da predsednik Vladimir Putin osvoji još jedan mandat, objavila je najveća agencija za istraživanje javnog mnjenja u državi Levada Centre.

Rezultati ankete agencije Levada sprovedene ovog meseca u čitavoj zemlji pokazuju rast nezadovoljstva Putinom, prenosi N1. Postotak Rusa koji ne žele da Putin ostane na vlasti posle isteka mandata najveći je u poslednjih pet godina, od snažnog porasta nacionalizma u zemlji 2014. kada je Rusija pripojila Krim.

Putin je na poslednjim izborima ponovo osvojio izbore s više od tri četvrtine zvanično prebrojanih glasova. On je na pozicijama predsednika ili premijera skoro dve decenije.

Čelnik agencije za istraživanje Lev Gudkov u komentaru za ruski list Vedomosti kaže da se Putinov autoritet uglavnom temelji na dosadašnjim uspesima i nedostatku alternative, kazao je Gudkov.

„Sada sve zavisi od nedostatka alternative. Ali, to je uglavnom negativna procena jer je upravo taj nedostatak alternative stvoren silom“, rekao je on.

Komentara

 1. Anonimni
  31. jula 2019. 14:04

  Ha Ha Ha Haaaaaaaaaaaaaaaaa, nisam se dugo ovako lepo nasmejao

  1. evans
   1. avgusta 2019. 12:26

   ajde_ sta ti je smesno/

   1. deda iz Srbije van sebe
    1. avgusta 2019. 20:43

    Čelnik agencije za istraživanje Lev Gudkov u komentaru za ruski list Vedomosti kaže da se Putinov autoritet uglavnom temelji na dosadašnjim uspesima i nedostatku alternative, kazao je Gudkov. Ал` га је погодио у најслабију тачку : Како је уопште могуће изградити ауторитет без запажених успеха и још насупрот успешног алтернативног лидера ?

 2. evans
  1. avgusta 2019. 13:10

  Ko da ih uopste neko pita!!!!! Putin je dete kagebea... izbori sa tim nemaju nikakve veze

 3. Ja
  1. avgusta 2019. 13:44

  Znači da više od 60% želi da Putin osvoji još jedan mandat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.